eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Levett mintát mutat egy orvos a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej - Nyaksebészeti Klinika mintavételi állomásán 2020. május 3-án. A koronavírussal kapcsolatos szűrőprogramban négy egyetem - a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem - vesz részt. A programba a feltételezett fertőzötti arányból kiindulva 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva, ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

3065 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 krónikus beteg

Egy nap alatt harminc új megbetegedést regisztráltak Magyarországon. Budapesten 1503-ra nőtt az igazolt Covid-19-betegek száma, az új betegek kétharmadát itt regisztrálták. Pest megyében 1 új fertőzött van.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 3065 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg – köztük egy 64 és egy 65 éves ember –, így immár 363 főre emelkedett az elhunytak száma – derül ki a hivatalos tájékoztató oldal kedd reggeli frissítéséből.

A kórházakat 709-en hagyták el gyógyultan.

Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő. Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei.

10 547-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 85 557-re emelkedett.

Budapesten 1500 fölé emelkedett az igazolt fertőzések száma, kevesebb mint harmadennyi, 402 esetet regisztráltak Pest megyében, ötödennyit Fejérben. Az új betegek száma:

  • Budapesten 19
  • Pest megyében 1
  • Fejér megyében 2
  • Komárom-Esztergom megyében 4
  • Győr-Moson-Sopron megyében 2
  • Békés megyében 1
  • Jász-Nagykun-Szolnok megyében 1
Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Kórházban ápolnak 982 koronavírusos beteget, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A védekezés első szakasza – az egészségügy felkészítése – ezzel véget ért – írták.

A második szakaszban a vírus továbbra is terjed, és miközben az élet fokozatos, szigorú menetrend szerint újraindul, a cél a járvány "berobbanásának" elkerülése. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben van a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×