eur:
388.88
usd:
361.18
bux:
68123.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szőlőcukor egy diák asztalán a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban 2019. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az Országos Diáktanács kiállt az érettségi május eleji megtartása mellett

Az Országos Diáktanács (ODT) Magyar Nemzetnek nyilatkozó tagjai elfogadják az előrehozott vizsgák törlését, és az érettségi mielőbbi megszervezése mellett foglaltak állást - közölték a lap online kiadásában szombaton.

Azt írták: az Országos Diáktanács tagjai szerint a vizsgaalkalmak csökkentése sok veszélyforrástól kíméli meg a tanulókat, de szeretnék, ha ősszel mindenki levizsgázhatna, aki most valamilyen okból nem teszi.

A május 4-én szigorú óvintézkedések mellett induló érettségikkel kapcsolatban idézték Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárt is, aki pénteken arról beszélt, hogy a járványügyi szakemberek álláspontja szerint sem érdemes későbbre tolni a kezdés időpontját, sőt az államtitkár szerint a diákok is mielőbb érettségizni akarnak.

Bellovicz Martin, a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója szerint az érettségi elhalasztása sokkal több hátránnyal járna, mint az, ha május 4-én megszervezik. A vizsgák megtartását az egyetemi felvételi miatt is fontosnak tartotta a 11. évfolyamos diák, az alsóbb évesek előrehozott vizsgáinak törlését pedig nem nevezte "eget rengetően nagy problémának".

Kitért arra is, hogy a felkészülésben hiányzik a tanulóknak a pedagógusok személyes segítségnyújtása, bár az utolsó hetek a többség számára egyébként is az egyéni felkészülésről szólnak.

A köznevelési államtitkár pénteken jelentette be, hogy egyeztetettek a különböző érintett szervezetekkel és ennek nyomán megtartják az érettségit május 4-től. A Pedagógusok Demokratikus Szövetsége továbbra is az érettségi elhalasztását kéri. Úgy véli, a kormányzat egyoldalú egyeztetéseket folytatott.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×