eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A kormany.hu által közreadott képen Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. április 9-én. Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg az oktatási akciócsoport javaslata szerint - mondta az államtitkár.
Nyitókép: MTI/kormany.hu

Nincs halasztás, május 4-én kezdődik az érettségi

A diákok érettségizni akarnak – közölte Facebookon közzétett videójában Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Maruzsa Zoltán elmondta, az általa vezetett oktatási akciócsoport április 9-én tette meg javaslatát az érettségi vizsgák lebonyolításának módjára, amit a kormány április 15-én fogadott el. Ennek értelmében az idei évben írásbeli vizsgákra kerül sor, amelynek során az a cél, hogy a személyes kontaktusok számának minimalizálásával és a megfelelő védőeszközök biztosításával az érettségit biztonságosan lebonyolítsák.

A kormány május 4. és 21. közé jelölte ki az írásbeli érettségi vizsgák időpontját, de nyilvánvalóvá tette, hogy ez a járványhelyzet alakulásának függvényében változhat. Ezért Maruzsa Zoltán egyeztetéseket folytatott a Nemzeti Pedagógus Karral, a Pedagógusok szakszervezetével, az Oktatási Hivatallal, a Kebelsberg Központtal és az országos tisztifőorvossal is. Külön kiemelte az Országos Diáktanáccsal folytatott online egyeztetést, ahol a 19 résztvevőből 17 szavazott a május 4-i kezdésre.

"A diákok érettségizni akarnak"

– mondta az államtitkár, aki a csütörtöki online tudományos konferencián is felvetette a kérdést, és az ország legnevesebb járványügyi szakértői is úgy nyilatkoztak, hogy mielőbb meg lehet és meg kell tartani az érettségit, most, amikor a járvány kontroll alatt van.

Maruzsa Zoltán végül kijelentette, hogy jelenleg nem lát arra indokot, hogy az érettségit elhalasszák, ezért az eredetileg kijelölt május 4-i időponttól kezdődően a maximális egészségvédelmi intézkedések mellett lebonyolítják a vizsgákat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×