eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma
Influenza elleni védőoltást tartalmazó ampullák egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: Komka Péter

Koronavírus elleni vakcinát fejleszt közösen a Sanofi és a GSK

A gyógyszercégek tervei szerint a jelenleg fejlesztés alatt álló vakcina 2020 második felében lép majd a klinikai vizsgálatok fázisába.

Amennyiben pedig a klinikai vizsgálatok sikerrel járnak, a vakcina 2021 második felében válhat elérhetővé.

A Sanofi korábban már bejelentette, hogy a rekombináns Covid-19-vakcina kifejlesztését az Egyesült Államok Egészségügyi és Szociális Minisztériumának egy hatósága, a BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority) támogatásával és vele együttműködésben végzi. A két gyógyszercég a tervek szerint más olyan kormányokkal és nemzetközi intézményekkel is tárgyal majd a gyógyszerfejlesztés anyagi támogatásáról, amelyek számára szintén prioritást jelent a vakcina globális elérhetősége.

Miközben a világ egy korábban nem tapasztalt, globális egészségügyi válsággal küzd, nyilvánvalóvá vált, hogy összefogás nélkül egyik vállalat sem érhet el eredményeket - mondta Paul Hudson a Sanofi vezérigazgatója a közleményben.

A világ két legnagyobb vakcinagyártója fog most össze ebben a partnerségben

- mondta Emma Walmsley, a GSK vezérigazgatója.

A vállalatok közös munkacsoportot hoztak létre, amelynek elnökei David Loew, a Sanofi globális vakcina üzletágának igazgatója, illetve Roger Connor, a GSK vakcina üzletágának elnöke. A munkacsoport mindkét vállalat erőforrásainak felhasználásával igyekszik majd minden lehetőséget megragadva felgyorsítani a vakcina fejlesztését.

Mint írták, a világjárvány komoly emberi és pénzügyi kihívások elé állította a világot, éppen ezért mindkét gyógyszergyártó prioritásként kezeli a Covid-19 elleni vakcina globális hozzáférhetőségét, illetve azt, hogy az együttműködés keretében kifejlesztett vakcina megfizethető áron, a világ bármely országában elérhető legyen a lakosság számára. A két vállalat anyagátadási szerződést kötött, amely lehetővé teszi, hogy azonnal megkezdjék a közös munkát. Az együttműködés konkrét feltételeit várhatóan a következő hetekben véglegesítik majd.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×