eur:
394.12
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A BKK munkatársa lezárja a 4-es 6-os villamosok margitszigeti megállóját 2020. április 10-én. A koronavírus-járvány miatt a fővárosi önkormányzat húsvéti ünnepek alatt lezárja a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot minden nap reggel 8 és este 10 óra között.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Bezárkóztak húsvétra a kirándulóhelyek - itt a lista, hova ne menjen most

Ezen a húsvéton sehol sem látják szívesen a turistákat. Országszerte lezárták a kirándulóhelyeket, elkordonozták a Balatonpartot, és büntetik azokat, akik megszegik a kijárási korlátozást. Az Infostart összegyűjtötte, hova nem érdemes elindulni.

A kormány csütörtökön úgy döntött, hogy a kijárási korlátozás meghosszabbítása mellett felhatalmazást ad az önkormányzatoknak helyi korlátozások, szigorítások bevezetésére is az ünnep idejére.

A legtöbb üdülő és kirándulóhely élt is ezzel.

Íme egy lista, a teljesség igénye nélkül arról, hova nem érdemes húsvétkor elindulni.

Budapest:

A főpolgármester döntött arról, hogy

péntektől hétfőig, minden nap reggel 8 és este 10 óra között lezárják

  • a Margitszigetet,
  • az Óbudai Szigetet
  • a Római-partot.

A Hegyvidéki Önkormányzat lezárta

  • a Normafát.

Zárva vannak a Normafán a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark, és tilos a tűzrakóhelyek használata is. Nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem, zárva tartanak a területen lévő vendéglátóhelyek (a Rétes büfé, a Kilátó kávézó, a Drótcsacsi büfé, valamint a Libegő lángosos és büfé). Nem üzemel a Libegő sem.

  • Városliget

ugyan nincs lezárva, merthogy ezt a park adottságánál fogva sem lehet megtenni, de a Városliget Zrt. arra kér mindenkit, hogy a koronavírus-járvány miatt a hosszú hétvégén ne menjen a Városligetbe, csak a jogszabályban engedélyezett módokon használja a parkot, vagyis:

  • egyéni szabadidős sporttevékenységre,
  • sport célú gyaloglásra,
  • háziállatok sétáltatására.

A Városliget Zrt. levélben kérte Budapest rendőrfőkapitányát és a fővárosi rendészeti igazgatóság vezetőjét, hogy a húsvéti hosszú hétvégén fokozottan ellenőrizzék a kijárási korlátozások betartását.

Pilis

  • Nagykovácsi

visszafordítják a más településről érkezőket.

Duna-kanyar:

A Pest megyei Zebegény honlapján az áll:

Maradj otthon húsvétkor! Ezt kéri a Dunakanyar!

A felhívást közösen jegyzi Dobogókő, Dunabogdány, Dömös, Esztergom, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Surány, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Zebegény, Vác és Visegrád.

  • Zebegény

már szerdán úgy dönttött, hogy bezár a turisták előtt. A településre bevezető útelágazásához kikerül a behajtani tilos tábla, így a lezárás teljes.

  • Kismaros

A település polgármestere közölte: lezárták a főutak melletti parkolókat és nem üzemel a Kimaros-Királyrét kisvasút sem.

  • Visegrád

Az önkormányzat a honlapján azt közölte: a város belterületén csak az engedéllyel rendelkező helyiek vagy a városban dolgozók parkolhatnak, a 11-es főútba torkolló belterületi utak egyirányúak lesznek, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel egyeztetve pedig lezárják a turistaforgalom elől a Fellegvárba vezető Panoráma utat. Az átmenő forgalom a 11-es főúton haladhat Esztergom és Budapest között, a főúton útbaigazító táblákat helyeznek ki.

Balaton

A tó környéki települések már az elmúlt napokban is vezettek be korlátozásokat, mert túl sok turista jelent meg a parton.

  • Balatonfüred

Lezárták a város 71-es főút alatti összes nagy parkolóját. Nem lehet megállni a Huray utcai és a Borsos Miklós utcai parkolóban, a két nagy strand parkolójában és a Zákonyi úti mélygarázsban. Lezárták a város két nagy strandját is: az Esterházy és a Kisfaludy strand a hosszú hétvégén nem látogatható. Az intézkedések a tervek szerint kedd reggel 8 óráig lesznek érvényben.

  • Balatonalmádi

Balatonalmádiban péntektől lezárták a Szent Erzsébet ligetet, az Óvári kilátót és környezetét, a főtéren található szökőkút előtti teret és parkolót, a Pannónia kulturális központ parkolóját, a strandok parkolóit, a játszótereket és a kültéri fitneszparkokat. Az üzletekben és a közforgalmú zárt helyeken a maszk viselése kötelező.

  • Balatonföldvár

Lezárták a Keleti és a Nyugati strandot, valamint a parkolóhelyeket.

  • Tihany

Már korábban lezárták a parkolókat a sok kiránduló miatt

  • Keszthely

Kordonokkal zárták le a Balaton-partot, a helyiek se mehetnek oda.

  • Hévíz

A városban térfigyelő kamerákkal ellenőrzik a kijárási korlátozás betartását. A hévízi kifolyó területét is fokozottan ellenőrzik, a zsilip megközelítését fizikailag is korlátozzák, a fürdőzést pedig büntetik.

Velencei-tó

Gárdony polgármestere, Tóth István a város közösségi oldalán látható videointerjúban jelezte: a helyi rendőrkapitányságtól és polgárőrségektől azt kérte, hogy húsvét hétvégéjén fokozottan legyenek jelen a közterületeken, s a vendégeket, nyaralótulajdonosokat vegyék rá a kijárási korlátozás előírásainak betartására.

Mátra

Zárva vannak a mátraházi parkolók, lezárták a Sástót

  • Galyatető

lezárták a kilátót

  • Mátrafüred

azt kéri, most ne menjenek a kirándulók

Körös-part

Szarvas polgármestere elrendelte több, a Holt-Körös partján található közlejáró, valamint a Liget Hotellel szembeni vízparti lejáró lezárását. Az önkormányzat így azt szeretné elérni, hogy horgászturisták se érkezzenek a hosszú hétvégére a városba.

Korábban közös felhívást adott ki a békésszentandrási és a szarvasi polgármester, hogy a közelgő ünnep idejére a települések szállásadói függesszék fel tevékenységüket, a veszélyhelyzet idején ne fogadjanak vendégeket.

Csongrádon lezárták a népszerű nyaralóhelyen, a Körös-toroknál található sportpályákat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×