eur:
394.31
usd:
363.24
bux:
65457.32
2024. március 19. kedd Bánk, József
Rendőrök járőröznek Budapesten a Normafa közelében, az Anna-rétnél 2020. április 5-én. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokban, drogériákban és a patikákban 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak és vásárolhatnak. A rendőrség a közterületeken megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartására.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Lezárják a Normafát is

Annak érdekében, hogy a Normafa a járványhelyzetben ne legyen fokozott kockázatot jelentő veszélyforrás, a területhez tartozó valamennyi parkolót lezárja a kerületi önkormányzat péntektől.

A Normafa park körüli közterületeken, illetve az erdőben szabálytalanul parkolókkal szemben szigorúan eljárnak, a rendelkezés betartatásáról a folyamatosan járőröző rendészet gondoskodik - közölték.

A Hegyvidéki Önkormányzat arról tájékoztatott, hogy a kormány által határozatlan időre meghosszabbított kijárási korlátozásra tekintettel nem javasolják a közösségi közlekedési eszközök használatát sem. Zárva vannak a Normafán a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark, és tilos a tűzrakóhelyek használata is. Nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem, zárva tartanak a területen lévő vendéglátóhelyek (a Rétes büfé, a Kilátó kávézó, a Drótcsacsi büfé, valamint a Libegő lángosos és büfé). Nem üzemel a Libegő sem.

Azt javasolják, hogy az emberek a húsvétot szűk családi körben töltsék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×