eur:
395.51
usd:
372.42
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Vitorlás hajók sorakoznak a Balatonfüredi Yacht Club kikötőjében a meteorológia nyár első napján, 2018. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A Balatonon is ott van már a koronavírus

Kenéz István polgármester jelentette ezt be az önkormányzat honlapján. Egy olyan budapesti lakhelyű család egyik tagjáról van szó, akik a napokban költöztek le egy apartmanházba Balatonlellére.

"Tájékoztatom Önöket arról, hogy Balatonlellén is van egy olyan állampolgár, akinek vírustesztje pozitív lett. Ellenőrzés, megfigyelés és karantén veszi körül. Sokan vannak olyanok is, akik az elmúlt napokban, hetekben érkeztek haza a járvánnyal érintett országokból. Kényszer intézkedéseket nem áll módunkban velük szemben foganatosítani, de arra kérjük őket, hogy embertársaik egészségének megóvása miatt válasszák az önkéntes karantént! Ennyi felelősség mindenkiben kell, hogy legyen!

Az Önkormányzat, az Alapszolgáltatás munkatársai mindenben állnak rendelkezésükre, segítségükre az önként vállalt karantén alatt. Kérjük, éljenek a felkínált lehetőségekkel, mert hiába minden óvintézkedés, szigorítás, ha nem tartjuk be a szabályokat! A legfontosabb pedig az kell, hogy legyen, hogy mindannyian másokért is felelősek vagyunk.

Viselkedjünk felnőtt módon ebben a nehéz helyzetben és segítsük egymást a bajban! Életünk csak egy van, nem játszhatunk felelőtlenül mások egészségével, életével!" - írja közleményében a település vezetője.

A Sonline információi szerint a beteg nemrég érkezett haza Ausztriából a családjával és saját költségükön végeztettek koronavírus-tesztet, aminek eredménye egyikőjüknél pozitív lett. A lap úgy tudja, a vizsgálatot nem akkreditált laboratóriumban végezték, így az illető nem számít hivatalosan fertőzöttnek. A polgármester azonban telefonon azt nyilatkozta a megyei hírportálnak, hogy a betegről péntek délben kapta meg a tájékoztatást az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Szolgálattól. Azt is hozzátette, hogy egy olyan budapesti lakhelyű családról van szó, akik a napokban költöztek le egy apartmanházba Balatonlellére.

Az Infostart is beszámolt arról, hogy szinte megrohanták a Balatont azok a veszélyhelyzet kihirdetése óta azok, akiknek ott van házuk, nyaralójuk, van olyan település a tó partján, amelynek a lélekszáma megkétszereződött a napokban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×