eur:
392.25
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Egészségügyi maszkot viselő rendőrök a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. február 5-én. A Budapest Airport és a hatóságok a koronavírus-járvány miatt hőkamerás és hőmérős ellenőrzést lépettek életbe, eddig csaknem 900 olyan utas szűrését végezték el, akik közvetlen járattal érkeztek Kínából Budapestre.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A magyar börtönökben átálltak szájmaszkgyártásra - hír jött a karanténhajó magyarjairól

A pánik nagyobb veszélyt jelent, mint maga a koronavírus-fertőzés - mondta az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülésén, amelyen a járványvédelem hazai vezetői tájékoztatták a képviselőket az aktuális helyzetről. Sem itthon, sem külföldön nem tudnak fertőzött magyarról.

A koronavírussal kapcsolatos friss híreinket ITT találja.

Magyarországon jelenleg nincs koronavírus-fertőzött, és az a cél, hogy ne is legyen - fogalmazott a belügyminiszter a Népjóléti Bizottság ülésén.

Pintér Sándor a kapcsolódó védelmi munkát koordináló operatív törzs vezetőjeként elmondta, a külső schengeni határok védelmére koncentrálnak,

a közúti határátkelőhelyeken és Ferihegyen hőkamerával szűrik ki és elkülönítik azokat, akiknek 38 foknál magasabb lázuk van.

Hangsúlyozta, az ország megfelelő mennyiségű szájmaszkkal és védőruhával rendelkezik, de a biztonság kedvéért

a börtönökben dolgozók is átálltak az ilyen felszerelések gyártására:

Magyarország Kínának és Szerbiának is ad eszközöket, a január 31-én meghirdetett akciótervet pedig folyamatosan felülvizsgálják.

"A pánik nagyobb veszélyt jelent, mint a koronavírus-fertőzés" - ezt már az emberi erőforrások minisztere mondta.

Kásler Miklós szerint a kormány időben reagált a koronavírus hírére, és felkészült arra, hogy a vírust esetleg behurcolják az országba.

Az Országos Mentőszolgálat feltöltötte készleteit, és képes az esetleges fertőzöttek biztonságos szállítására, ellátására

- mondta Csathó Gábor, a szolgálat főigazgatója.

Ugyanígy nyilatkozott a Nemzeti Népegészségügyi Központtal kapcsolatban Müller Cecília országos tisztifőorvos, valamint a Dél-Pesti Centrumkórház intézetigazgatója is.

Mint ismert, a külügy francia segítséggel hét magyart menekített ki Kínából, egy pedig önállóan jött haza, utóbbi csütörtökön elhagyhatta a Szent László-kórházban létesített karantént, a többieket pedig jövő héten vasárnap engedik ki. Mindannyian jól vannak, de folyamatosan vizsgálják őket, mert volt egy fertőzött ember a repülőjükön. Fegyelmezetten tűrik, hogy nem hagyhatják el a helyet, és a hozzátartozók sem látogathatják őket, dicsérte is őket Szlávik János infektológus.

Az önkéntes konzuli regisztráció alapján

197 magyar van Kínában.

A pekingi nagykövetség mindannyiukkal kapcsolatban áll, úgy tudják, senki sem beteg. Két magyar állampolgárról tud a koronavírus miatt lezárt kínai területen a Külgazdasági és Külügyminisztérium, de egyikük sem akarja elhagyni az országot.

Az a három magyar - egy zenész testvérpár és egy pincér -, aki a Japánban karantén alá helyezett hajón van, és amelyen 61 fertőzött tartózkodik, Menczer Tamás külügyminisztériumi államtitkár szerint jól van.

A Diamond Princess óceánjáró megközelíti a Japán déli részén található jokohamai kikötőt 2020. február 6-án. Az óceánjárón újabb tíz ember esetében bizonyosodott be a koronavírus-fertőzés. A hajón eddig összesen 20 fertőzött utast találtak, így Japánban a fertőzöttek száma 45-re emelkedett. A koronavírus okozta fertőzés következtében Kínában 28 ezerre nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma, és 563-an haltak meg. A Kínán kívüli országokban összességében legalább 240-en betegedtek meg, és ketten meghaltak.
MTI/EPA/Franck Robichon
A Diamond Princess óceánjáró megközelíti a Japán déli részén található jokohamai kikötőt 2020. február 6-án. Az óceánjárón újabb tíz ember esetében bizonyosodott be a koronavírus-fertőzés. A hajón eddig összesen 20 fertőzött utast találtak, így Japánban a fertőzöttek száma 45-re emelkedett. A koronavírus okozta fertőzés következtében Kínában 28 ezerre nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma, és 563-an haltak meg. A Kínán kívüli országokban összességében legalább 240-en betegedtek meg, és ketten meghaltak. MTI/EPA/Franck Robichon

Van viszont egy beteg magyar a Fülöp-szigeteken is, de minden bizonnyal nem koronavírusos; bár a manilai laboratórium vizsgálja a mintáját, már enyhültek a tünetei. Vietnámban is van egy magyar, aki rosszul volt, de csak bakteriális fertőzése volt, ellátták és kiengedték a kórházból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×