eur:
394.94
usd:
363.15
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró a jokohamai kikötőben vesztegel 2020. február 10-én. A luxushajón újabb 60 személynél mutatták ki az új koronavírust, ezzel 130-ra emelkedett a hajón a tüdőgyulladást okozó vírussal megfertőződött emberek száma. A fedélzeten mintegy 3700 embert tartanak megfigyelés alatt két héten keresztül, a fertőzötteket kórházakba szállították.
Nyitókép: MTI/AP/Eugene Hoshiko

Itt a várva várt bejelentés egy karanténhajó magyarjairól

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-videóban számolt be egy Kambodzsában kikötött hajó ügyének részleteiről.

A koronavírussal kapcsolatos friss híreket ITT találja.

Nem fertőződtek meg koronavírussal a Kambodzsában kikötő hajó tüneteket mutató utasai, a tesztek negatívak lettek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-videójában csütörtökön.

Szijjártó Péter közölte: a negatív teszteket követően az utasok elhagyhatják a hajót. Ha a fedélzeten utazó három magyar állampolgár ezt igényli, a minisztérium segítséget nyújt hazajutásukban - tette hozzá.

Kitért arra, Ázsia több országa nem adott kikötési engedélyt a holland zászló alatt hajózó óceánjárónak, amelynek fedélzetén a három magyar állampolgár is tartózkodik. A Kambodzsában kikötő hajó tüneteket mutató utasain a helyi egészségügyi szervek elvégezték az összes tesztet, eredményük negatív lett.

A miniszter a másik, a korábbi hírekben szereplő, Japánban karanténba zárt hajóról azt mondta, hogy az utasok közül egyre többen betegednek meg, a három magyar állampolgár azonban, aki a személyzet tagjaként tartózkodik a tengerjárón, nincs közöttük.

Már csak néhány nap van hátra a karantén feloldásáig

- tette hozzá.

A japán hatóságok a múlt héten kéthetes karantént rendeltek el a koronavírus megjelenése miatt a Diamond Princess üdülőhajón, a vesztegzárat elvileg február 19-éig kell feloldaniuk.

A miniszter közölte: 186 magyar állampolgárról tudják, hogy Kínában van; 28-an az öt legveszélyeztetettebb tartományban tartózkodnak.

Szijjártó Péter azt mondta: velük is kapcsolatban állnak, mindenki jól van, segítséget egyelőre senki nem igényelt.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×