eur:
392.24
usd:
366.73
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Kövér László: a fiatalok nem akarnak azonosulni az előző nemzedék világával - hetilapszemle

A Mandinernek Kövér László beszélt beszélt a fiatal generációról, a HVG-nek Eric Idle mesélt a Monty Pythonról, a Figyelőnek pedig a budapesti brit nagykövet, Iain Lindsay nyilatkozott.

Kövér László szerint minden választási sikerért meg kell küzdeni, és nem szabad lebecsülni az ellenfelet. Ráadásul változik a választói közönség: a fiatalokkal új szavazók lépnek a színre, akiknek már mások a médiafogyasztási szokásai.

A házelnök szerint

azért nehéz a fiatalokat megszólítani, mert életkori sajátosságuk miatt nem akarnak azonosulni az előttük járó nemzedék világával.

Terry Jones régi barátja és a Monty Python másik tagja, Eric Idle szerint a halál és a komédia mindig összefüggött: a komédia egyik feladata, hogy emlékeztessen minket az élet végességére. A Monty Python gúnyt üzhetett a vallásból, a hadseregből, a rendőrségből és magából a királynőből is.

Idle szerint az utánuk következő komikusoknak könnyebb dolga volt, de nehezebb is, hogy újat mondjanak.

A Figyelőnek a budapesti brit nagykövet, Iain Lindsay nyilatkozott, szerinte a két ország közti kapcsolat még sosem volt ilyen erős. A diplomata elmondása szerint a kilépés után a britek lesznek Magyarország legnagyobb nem uniós kereskedelmi partnerei és az ország továbbra is számítani fog a náluk dolgozó magyar munkavállalokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×