eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A február 22-i veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választásra a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó egyik urna a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén Budapesten 2015. február 25-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Választási ügy miatt emeltek vádat Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség két vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik hamis aláírásokat tartalmazó ajánlóívekkel indultak a 2018-as országgyűlési választásokon.

A vádiratok alapján a vádlottak Győr-Moson-Sopron megye egyik választókerületében kívántak képviselőjelöltként elindulni. A jelöltséghez ötszáz ajánlást kellett összegyűjteni. A vádlottak ezt meghaladó számban adtak le ajánlásokat, ezért őket a választási bizottság képviselőjelöltként nyilvántartásba vette.

A leadott ajánlások között azonban hamis ajánlások is voltak, nem a névtulajdonostól származtak, azokat ismeretlen személy az ajánlóívekre ráhamisította. A hamis aláírások nélkül a vádlottak nem rendelkeztek volna a szükséges ötszáz ajánlással - közölte az ügyészség.

A 2018-as országgyűlési választásokon a vádlottak a szavazatok 1 %-át sem szerezték meg.

Az ügyészség mindkét terhelttel szemben választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat, és velük szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×