eur:
394.45
usd:
369.62
bux:
65196.65
2024. április 19. péntek Emma

Kisiklott egy vonat Budapesten 150 utassal a fedélzetén

Rákosrendezőnél, az egyik váltónál egy forgóvázzal kisiklott egy Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat – közölte a Mávinform.

A FLIRT motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, senki sem sérült meg. Az utasokat a katasztrófavédelem segítségével szállítják le a vonatról. A kisiklás okait a hatóságok vizsgálják.

A kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest, Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között pedig csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt. Emiatt a Budapest–Esztergom, a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalakon 30-60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok. A három vonalon módosult a közlekedési rend is:

  • az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnan indulnak Esztergom felé;
  • a veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak Vác felé;
  • a váci elővárosi járatok Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek;
  • a szobi vonal utasai az EuroCity vonatokkal és a Z70-es, szobi zónázóvonatokkal utazhatnak a teljes vonalon, ezek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az EuroCity-k felármentesen vehetők igénybe;

A BKK elfogadja a vasúti bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Újpest-városkapu között, valamint a 14-es villamos teljes vonalán.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×