eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Öt egymás mellett lévő, illetve egymáshoz közeli lakóépület égett Budapesten, a Kunigunda útján (BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Hajmeresztő beszámoló az óbudai tűzeset lehetséges előzményeiről

Emberi gondatlanság okozhatta a vasárnapi óbudai tüzet, amelyben öt épület megsérült, több teljesen kiégett.

Az óbudai tűzről egy környéken élő férfi nyilatkozott a Blikknek. Úgy fogalmazott: "hiába könyörögtünk a népes családnak, hogy ne fabrikáljanak házilag fűtőrendszert, nem hallgattak ránk". Mint mondta: az önkormányzatnak és a rendőrségnek is jelezték, hogy baj lesz, de érdemben senki nem foglalkozott a bejelentésekkel. Beszámolt arról is, hogy

egy ereszcsatornát vezettek be mint fűtőcsövet, amit a kéményhez illesztettek. A családfő aztán az egészet bevonta purhabbal.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az InfoRádiónak azt mondta, hogy a tűz miatt gázpalackok robbantak fel és egy nagyfeszültségű vezeték is leszakadt, emiatt terjedtek még tovább a lángok.

A tüzet kevesebb mint három óra alatt eloltották. Egy ember a helyszínen áramütést szenvedett, amikor leszakadt a felsővezeték, őt kórházba vitték, és bár a sérülése nem súlyos, megfigyelésre bent tartották. Rajta kívül nem sérült meg senki.

Kiss László, a 3. kerület polgármestere az InfoRádiónak elmondta az önkormányzat 10 ember elhelyezéséről gondoskodott, de a tűzeset legalább 20 embert érintett.

A katasztrófavédelem munkatársai jelenleg is a tűz okát keresik, erre összesen 60 napjuk van. A rendőrség is vizsgálatot indított, mert felmerült a szabálytalan kályhabekötés lehetősége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×