eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Police.hu

Már sejtik, mi okozta az óbudai tragédiát

A rendőrség négy embert hallgatott ki a néhány héttel ezelőtt történt óbudai tűz miatt – mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőrfő-kapitányság szóvivője. A gyanúsítottak jelenleg szabadlábon védekezhetnek, ellenük az eljárást a 3. kerületi rendőrkapitányság folytatja le.

Mint ismert, az óbudai Dinamó utcában 2020. január 12-én, 18 óra 15 perc körül keletkezett egy faházban tűz, majd az ingatlan teljesen leégett. A tűz további két szomszédos épületre, illetve több melléképületre is átterjedt, valamint a hőhatás miatt a kigyulladt házak fölött húzódó magasfeszültségű vezeték is leszakadt – idézte föl a történteket a BRFK szóvivője. A katasztrófavédelem több egységgel vonult a helyszínre, az említett nagyfeszültségű vezeték áramtalanítását követően megfékezték a lángok terjedését, eloltották a tüzet.

Ezt követően a helyszínen tűzvizsgálatot is tartottak, és mivel az elsődleges szakértői vélemények alapján bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság a szemlét követően közveszélyt okozás gyanúja miatt rendelt el nyomozást, akkor még ismeretlen tettes ellen. Az eljárás során a rendőrség igazságügyi és tűzvédelmi szakértőt rendelt ki, aki megállapította, hogy a tüzet egy szabálytalanul bekötött kályha okozta.

A nyomozás adatai szerint

a kályhát, illetve annak fűstelvezető rendszerét három férfi és egy nő kötötte be szakszerűtlenül, ezért őket a rendőrség az eljárás során gyanúsítottként hallgatta ki közveszélyokozás vétsége gyanúja miatt.

Csécsi Soma az InfoRádió érdeklődésére jelenleg a gyanúsítotti vallomásra nézve nem kívánt nyilatkozni, azt azonban megerősítette, hogy az említett négy személlyel szemben a gyanúsítás továbbra is megalapozott. A szabadlábon védekező gyanúsítottakkal szembeni eljárást a nyomozást is végző óbudai rendőrkapitányság folytatja le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×