INFORÁDIÓ
2021. március 8. hétfő
Zoltán

óbuda

tűz

robbanás

katasztrófavédelem

önkormányzat

Szívszorító részletek az óbudai tűzről és robbanásról

Szívszorító részletek az óbudai tűzről és robbanásról

InfoRádió

Már 10 ember elhelyezéséről gondoskodott a 3. kerületi önkormányzat, miután vasárnap 5 lakóház leégett az óbudai Kunigunda útjában -- mondta az InfoRádiónak Kiss László polgármester. Hozzátette: legalább 20 személyt érint az a tűzeset.

Vasárnap este összesen 17 járművel és 63 fővel vonultak ki a tűzoltók az óbudai dinamó utcai fa szerkezetű lakóépületekhez, ahol akkor még egyre terjedtek a tűz. A katasztrófavédelem elsődleges információi szerint a lángok az egyik lakóépületben csaptak fel, majd felrobbant több gázpalack is. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami miatt kigyulladt még két ház, illetve egy lakás tetőszerkezete. Négy ingatlan teljesen kiégett, közülük három lakhatatlanná vált, egy további megsérült. Azt, hogy valójában mi okozhatta a tüzet, a tűzvizsgálati eljárás derítheti majd ki.

Mivel a tűzvizsgáló elsődleges véleménye alapján felmerült a szabálytalan kályhabekötés lehetősége, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság közveszélyokozás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

TÍz ember elhelyezéséről gondoskodott az önkormányzat - mondta az InfoRádiónak Kiss László óbudai polgármester. A III. kerület operatív törzse vasárnap két családot, összesen hat személyt helyezett el önkormányzati ingatlanban, és hétfőn még egy család négy tagja jelezte ugyanezen kérelmét. Többeknek mindenük odalett, a teljes otthonuk megsemmisült.

Hozzátette: legalább 20 személyt érint az a tűzeset, köztük például olyanokat, akiknek a füst miatt kellett elhagyniuk az otthonukat, de reggelre, a kiszellőztetés után már visszatérhettek oda.

A kerületi krízisingatlanokban egy hónapig lehet maradni, az érintetteknek ez alatt az idő alatt meg kell oldaniuk a lakhatásukat. Ezen kívül a kerület szociális ellátórendszerének a pályázati lehetőségeit kínálják fel a károsultaknak.

Egy ember áramütést szenvedett, a polgármester információi szerint a sérülése nem súlyos, és egyelőre megfigyelés alatt tartják. Az Index úgy tudja, hogy ő a háza tetejéről próbálta oltani a tüzet. A portál arról is beszámolt, hogy hetek óta fotózott, gyűjtötte a bizonyítékokat a szomszédjában uralkodó áldatlan állapotokról egy fiatal nő, akinek az otthona gyakorlatilag teljesen megsemmisült a vasárnapi robbanásban és tűzben. Az asszony a másfél éves kislányát fürdette, miközben párja az udvaron akart rágyújtani és telefonálni, amikor észrevette, hogy ég a házuk oldala. Úgy tudni, a nő épp a kislányát fürdette, kikapta a kádból és menekültek - épp mielőtt felrobbant az épület.

Az óbudai önkormányzat sajtómunkatársa azt mondta, a közterületfelügyelőktől úgy tudják: a környéken élők többször hívtak rendőrt és kértek segítséget a problémásabb lakók miatt.

Nyitókép: Öt egymás mellett lévő, illetve egymáshoz közeli lakóépület égett Budapesten, a Kunigunda útján (BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Kapcsolódó hang

Robbanás Óbudán - Kiss László polgármester
 
Robbanás Óbudán - katasztrófavédelem
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018