INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

balaton

kerékpárút

fejlesztés

balatoni bringakörút

Az M62,194-es dízelmozdony továbbítja a Tekergő gyorsvonatot Aszófőnél 2019. július 13-án. A MÁV Start Zrt. a vasutasnap alkalmából nosztalgia-hétvégét rendezett a Balaton északi partján, a rendezvény során az ötven évnél idősebb, népszerű dízelmozdonyok vontatják a menetrendszerinti vonatokat.

Kerékpároshidat építenek a Balaton déli partján

Infostart

Ezúttal 357 millió forintot fordítanak közel 3 kilométernyi kerékpárút fejlesztésére Balatonőszöd és Balatonlelle között.

Újabb balatoni kerékpárút-fejlesztés veszi kezdetét, mivel Balatonőszöd és Balatonlelle között 2,8 kilométeren készül kerékpárút, ezen kívül kerékpáros pihenőhelyet és új kerékpáros hidat is létrehoznak. A kivitelezést a Colas Út Zrt. nyerte el - adta hírül magyarepitok.hu.

A Colas Út Zrt. kivitelezésben készülhet el a Balatoni Bringakör a Balatonőszöd és Balatonlelle közötti szakaszon közel 2,8 kilométeren hosszan több mint 357 millió forintból - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában valósul meg.

A fejlesztés keretében többek között:

  • Balatonszemesen kerékpárforgalmi pihenőhelyet hoznak létre,
  • Balatonőszöd Szent István utcai szakaszán közös felületen vezetett kerékpárforgalmi létesítményt hoznak létre, és új kerékpáros hidat építenek,
  • Balatonszárszón a 7. sz. főút menti meglévő gyalogos-kerékpáros híd részleges felújítását is elvégzik.
  • Balatonlellén pedig önálló egyirányú kerékpárutat építenek a Napospart és a Móló sétány közötti szakaszon, a Hortenzia utcával párhuzamosan pedig kétirányú kerékpárutat alakítanak ki. Balatonlellén ezen kívül 1,79 kilométeren szélesítik a Köztársaság utca meglevő burkolatát és kétoldali irányhelyes nyílt kerékpársávot és parkolókat létesítenek.

A Balatoni Bringakört egyébként több helyen is fejlesztik 2020-ban, miután tavaly csak 42 kilométeres szakaszon sikerült elvégezni az ígért felújításokat. A kormány tervei szerint ugyanis 2021-re a teljes, 200 kilométeres szakaszt megújítanák, igaz, a kezdeti lendületből már a nyáron visszavettek.

Az M76-os út építése miatt nyár közepéig még biztosan nem lesz használható a bringakör Balatonszentgyörgy, Gulya csárda és a Balatonberény bekötőút közötti szakasza, mert a kerékpárút forgalmát közlekedésbiztonsági okokból nem lehet a 76-os útra vezetni - közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ezért el is bontották az érintett szakaszt.

A kerékpárosok egyébként a Keszthelyt Balatonszentgyörgytől helyi közutakon kijelölt kerékpáros nyomon közelíthetik meg, és Balatonberénynél tudnak visszatérni a balatoni bringakörre.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018