eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Szerveződnek a balatoni kerékpárosok: összefogott a közösség!

Megfogalmazták a balatoni bringakörút fejlesztésével kapcsolatos elvárásaikat.

A kormány döntése alapján több mint három milliárd forintból, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázati támogatásával megújul és kibővül a Balaton körüli kerékpárút.

Együttműködünk a polgármesterekkel, országgyűlési képviselőkkel, hogy előrelendítsük a változásokat – mondta a likebalaton.hu kérdésére Németh Zsolt, a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke.

Olyan fizetőképes turistákat szeretnének a régióba vonzani, akik igénybe vennék a minőségi szolgáltatásokat, ehhez azonban jó minőségű kerékpárutakra és hosszan nyitva tartó helyi szolgáltatókra, valamint közös gondolkodásra lenne szükség.

A siófoki Balatonkör Sportegyesület elnökétől indult el a kezdeményezés, aki javasolta, hogy legyen egy szélesebb körű szakmai egyeztetés a helyiek bevonásával. Azóta csatlakozott például a hévizi Teker Egyesület, a Tour de Zalakaros és a Tour De Pelso szervezői, valamint füredi, lellei, szigligeti, keszthelyi, balatonberényi, siófoki, zamárdi, szepezdi, világosi, almádi, kenesei, csopaki, tihanyi, fenyvesi, őszödi egyesületek, szervizek, eseményszervezők, túraszervezők, büfék, önkormányzatok és strandok képviselői is.

Megfogalmazták a balatoni bringakörút fejlesztésével kapcsolatos elvárásaikat:

A bringások ragaszkodnak ahhoz, hogy 3 méter széles és új kopóréteggel ellátott kerékpárutak valósuljanak meg, ahol biztonságosan lehet közlekedni, utak foltozgatásból nem kérnek!

Az alelnök elmondta: vannak már jó példák is. Balatonőszödön például megszűnik a rossz útminőség azzal, hogy új hidat kapnak a bringások. Tervezés alatt áll a balatonakarattyai löszfal tetején vezető, 2 kilométeres útszakasz, ahonnan felülről lehet majd látni a Balatont. Balatonkenese nyugati végén és Zamárdiban pedig kiváltódott és biztonságosabbá válik egy-egy rossz minőségű etap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×