INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

balaton

kerékpár

balatoni kör

fejlesztés

Szerveződnek a balatoni kerékpárosok: összefogott a közösség!

Szerveződnek a balatoni kerékpárosok: összefogott a közösség!

Infostart

Megfogalmazták a balatoni bringakörút fejlesztésével kapcsolatos elvárásaikat.

A kormány döntése alapján több mint három milliárd forintból, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázati támogatásával megújul és kibővül a Balaton körüli kerékpárút.

Együttműködünk a polgármesterekkel, országgyűlési képviselőkkel, hogy előrelendítsük a változásokat – mondta a likebalaton.hu kérdésére Németh Zsolt, a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke.

Olyan fizetőképes turistákat szeretnének a régióba vonzani, akik igénybe vennék a minőségi szolgáltatásokat, ehhez azonban jó minőségű kerékpárutakra és hosszan nyitva tartó helyi szolgáltatókra, valamint közös gondolkodásra lenne szükség.

A siófoki Balatonkör Sportegyesület elnökétől indult el a kezdeményezés, aki javasolta, hogy legyen egy szélesebb körű szakmai egyeztetés a helyiek bevonásával. Azóta csatlakozott például a hévizi Teker Egyesület, a Tour de Zalakaros és a Tour De Pelso szervezői, valamint füredi, lellei, szigligeti, keszthelyi, balatonberényi, siófoki, zamárdi, szepezdi, világosi, almádi, kenesei, csopaki, tihanyi, fenyvesi, őszödi egyesületek, szervizek, eseményszervezők, túraszervezők, büfék, önkormányzatok és strandok képviselői is.

Megfogalmazták a balatoni bringakörút fejlesztésével kapcsolatos elvárásaikat:

A bringások ragaszkodnak ahhoz, hogy 3 méter széles és új kopóréteggel ellátott kerékpárutak valósuljanak meg, ahol biztonságosan lehet közlekedni, utak foltozgatásból nem kérnek!

Az alelnök elmondta: vannak már jó példák is. Balatonőszödön például megszűnik a rossz útminőség azzal, hogy új hidat kapnak a bringások. Tervezés alatt áll a balatonakarattyai löszfal tetején vezető, 2 kilométeres útszakasz, ahonnan felülről lehet majd látni a Balatont. Balatonkenese nyugati végén és Zamárdiban pedig kiváltódott és biztonságosabbá válik egy-egy rossz minőségű etap.

Kapcsolódó hang

Balatoni kerékpáros turizmus - Princzinger Péter
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018