eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels

Még másfél évig bonyolult lesz a Balatont körbebiciklizni

2020 szeptemberére készülhet el a balatoni kerékpáros túraútvonal szolgáltatói háttere - közölte az InfoRádióval a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, Princzinger Péter - 1,08 milliárd forintból.

A Pénzügyminisztérium és a Magyar Kerékpáros Szövetség mint egy négytagú konzorciumnak a vezetője arról állapodott meg egymással, hogy a következő kétéves időszakban egy kerékpáros turisztikai szolgáltatásfejlesztést valósítanak meg.

"Magyarul

mindent az útépítésen kívül, ami a kerékpáros turistáknak a biztonságérzetéhez, konfortérzetéhez, tájékozódásához szükséges"

- illesztette hozzá az InfoRádióban Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

A projektnek vannak olyan elemei, amik annyira olcsók, hogy nem szükséges hozzá hosszadalmas közbeszerzés, ezek kereslet- és kínálatfelmérési, szakmai tervezési munkák. Egy következő fázisban aztán jöhetnek a nagyobb fejlesztési volumenű elemek, ez 2019 november-decemberig tart, majd jönnek a nagyobb építkezéssel járó munkák, végül

2020 szeptemberében jön az újonnan kialakított hálózat beüzemelése.

A teljes támogatási összeg - mint Princzinger Péter elmondta - 1,2 milliárd forint, a vonatkozó szabályok szerint viszont ennek 10 százaléka tartalékként van lekötve.

Amint tehát készen vannak a projekttel, a balatoni bringakör egyes leágazódásainál információs táblák, útburkolati jelek segítik majd a tekerők eligazodását,

a Balaton-körön pedig műhelyeket, szervizpontokat is kialakítanak; ettől a tavaszi és őszi forgalomemelkedést várják,

akár a magyar tenger "háttértelepülésein" is, a tótól 15-20 kilométeres távolságban is. Ehhez jövőre telefonos applikáció is hozzásegít majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×