INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

bántalmazás

kaposvár

gyermekotthon

vizsgálat

emmi

Azonnai vizsgálat a gyermekotthonban történt kegyetlenkedés ügyében

Azonnai vizsgálat a gyermekotthonban történt kegyetlenkedés ügyében

Infostart

Azonnali vizsgálatot indított az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára a kaposvári gyermekotthonban történt brutális bántalmazás ügyében.

Mint arról az Infostart is beszálmolt: a közösségi médiában tűnt fel egy felvétel, amelyen egy tinédzser korú fiú gátlás nélkül üti és rúgja – feltehetően – a szobatársát, miközben a videót készítő harmadik társuk nevetgélve kommentálja az történteket.

Az esettel kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében tudatta: a szociális ügyekért felelős államtitkárnak 2020. január 10-én 0.13 órakor jutott a tudomására a közösségi médiában megjelent, a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt bántalmazásról szóló videofelvétel.

Mint írják, a legrövidebb időn belül belső vizsgálatot rendelt el és a gyermekvédelmi intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatójától, Benedek István Zsolttól azonnal tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította.

A kaposvári gyermekotthonban már évekkel ezelőtt is komoly jogsértésekről, a gyerekek mozgásának jogellenes korlátozásáról lehetett olvasni egy ombudsmani jelentésben, valamint, hogy a gyerekek között milyen terrorviszonyok uralkodnak.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018