INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

gyermekotthon

2020.01.10. 17:15

Új fejlemények a gyermekotthonban elkövetett bántalmazás ügyében

Egy feltételezett fiatalkorú elkövetőt gyanúsítottként hallgatott ki, társát körözi a rendőrség a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás ügyében – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján pénteken
2018.12.07. 08:50

Terror a gyermekotthonban

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett rablás és zsarolás bűntette, valamint kényszerítés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy gyermekotthonban nemcsak elvette társai ételét, de még arra is kényszerítette őket, hogy imádkozzanak hozzá.
2017.10.20. 06:34

Bezárja a kormány az összes gyermekotthont

Három éven belül a kormány a még megmaradt 13 nagy létszámú gyermekvédelmi otthont is bezárja, és korszerű körülmények között helyezi el lakóikat, illetve szorgalmazza nevelőszülőkhöz kerülésüket – közölte Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár csütörtökön egy szegedi konferencián. Az idén és jövőre jelentősen bővítik a nevelőszülők számát is - írja a Magyar Idők.
2017.06.21. 14:07

Felszámolják a monstre gyermekotthonokat

A túlzottan nagy gyermekvédelmi intézmények kiváltása 2020-ig befejeződik, uniós forrásból, 5,8 milliárd forintból legfeljebb 12 személyes lakásotthonok, valamint családias környezetet biztosító, maximum 48 személyes létesítmények jönnek létre - ismertette az emberi erőforrások minisztere szerdán Székesfehérváron.
2017.04.01. 15:45

Roadshow-ra indulnak a gyermekjogok

A legtöbb gyermekotthonban, nevelőszülőknél élő gyerek ugyan név szerint fel tud sorolni néhányat a gyermekjogok közül, ám konkrét helyzetekben nem ismerik fel azokat. Éppen ezért az Integrált Jogvédelmi Szolgálat országjáró körúton igyekszik megismertetni a gyerekeket a jogaikkal – mondta Novák Krisztina, a szolgálat biztosa.
2017.01.19. 10:37

Bezár a fóti gyermekváros

2018 nyarára bezár a fóti gyermekváros, a szerepét más intézmények veszik át. A kastélyt és a hozzá tartozó parkot pedig régi fényébe kívánja visszaállítani a kormány – mondta az InfoRádiónak Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.
2016.10.24. 10:54

Előzetesben a bicskei gyermekotthon igazgatója!

Indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását hétfőn a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018