eur:
394.9
usd:
371.92
bux:
66355.57
2024. április 16. kedd Csongor
Budapest, 2017. július 5. Kertészek a fennállásának 150. évfordulóját ünneplő Főkert Nonprofit Zrt. virágbemutatóján Budapesten, a Margitsziget virágoskertjében 2017. július 5-én. : Koszticsák Szilárd
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Főkert - Méltatlan eljárásról beszél az LMP budapesti elnöke

Heltai László az illetékes fővárosi bizottságok rendkívüli ülését kezdeményezi, valamint új, nyílt eljárás kiírását tartja szükségesnek a Főkert Zrt. vezetőváltásának ügyében

Heltai László közleményében azt írta: Budapest zöldfelületeinek kezelése és fejlesztése döntően befolyásolja, hogy a város élhető marad-e, "hogy a klímaválságban megmaradunk-e". A Főkert Zrt. vezetésénél ezért szerinte létfontosságú a tapasztalat, a felkészültség és a szakmai függetlenség.

A pár napja, rövid határidővel kiírt vezetői pályázat ezek teljesülésére nem garancia

- írta -, ezért az LMP a tulajdonosi, valamint a klímavédelmi és környezetvédelmi bizottság rendkívüli ülését kezdeményezi. Heltai László felidézi, hogy a pályázatot megelőzően megjelentek hírek a Főkertnél történt állítólagos visszaélésekről anélkül, hogy az - egyébként szakmailag széles körben elismert - érintett vezető reagálhatott volna.

Ezt követte a kiírás, ami először még a kertészeti vagy agrármérnöki végzettséget is kizárta és a vezetői tapasztalat terén is megelégszik öt évvel.

A politikus ezért a Főkert Zrt. működésének feltárását szorgalmazza, hogy a pályázatot megalapozott tartalmi elvárások mentén lehessen kiírni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esés a tőzsdéken

Nagy esés a tőzsdéken

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×