eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kutyáját sétáltatja egy gazda a Városligetben 2019. április 10-én. A Kutyás élménypark tavalyi átadásával több mint 5 ezer négyzetméterrel nőtt a park zöld területe és bővült a kutyázási lehetőségek sora, a városligeti kutyázás szabályai azonban nem változtak, a park teljes területe továbbra is szabadon használható, az elkerített területek kivételével.
Nyitókép: Kutyáját sétáltatja egy gazda a Városligetben 2019. tavaszán. MTI/Mónus Márton

A Főkert élére is villámpályázaton keres vezetőt a főváros

Újabb 5 fővárosi cég vezetésére írtak ki pályázatot. A Főtáv mellett a Főkert leendő vezérigazgatójának is egy hete van a pályázásra. Két társaságnál még a pályázatba is beleírták, hogy a jelenlegi vezető akár maradhat is.

Pénteken négy, szombaton pedig egy újabb vezetői pályázati felhívás jelent meg a főváros honlapján.

A Főtáv vezérigazgatójának menesztését már a héten megerősítette a főpolgármester, de a pályázni csak péntek óta lehet.Újdonság ugyanakkor, hogy

meghirdették a Főkert vezérigazgatói posztját is.

Mindkét társaság esetében december 20-a a beadása határidő, vagyis kerek egy hetük van a jelentkezőknek pályázatot írni. A két kiírás ugyanakkor annyiban különbözik, hogy utóbbiban szerepel az a lehetőség is, hogy a jelenlegi vezérigazgató mandátumát hosszabbítják meg.

A megfogalmazás így szól:

"Abban az esetben, ha a pályázat alapján a főpolgármester a Társaság jelenlegi vezérigazgatója megbízatásának fenntartásáról dönt, értelemszerűen kinevezésre vonatkozó döntést nem hoz."

Vagyis még az is lehet, hogy a Főkertet 10 éve irányító Szabó József a helyén marad.

Fesztivál-és Turisztikai Központ, Sportszolgáltató Központ, Rác fürdő

Ügyvezető igazgatói posztra írt ki pályázatot a főváros három további budapesti cégnél.

A BFTK Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ Nonprofit Kft, a Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft és a REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft esetében már hosszabb a beadási határidő, az aspiránsoknak

január 13-ig van idejük megírni a pályázatot.

Ezek közül a Rác fürdő eszközkezelő esetében szerepel olyan megengedő kitétel, mint a Főkertnél - vagyis utalás arra, hogy az eddigi vezető is maradhatna.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×