INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

főkert

pályázat

főpolgármester

Budapest, 2017. július 5. Kertészek a fennállásának 150. évfordulóját ünneplő Főkert Nonprofit Zrt. virágbemutatóján Budapesten, a Margitsziget virágoskertjében 2017. július 5-én. : Koszticsák Szilárd

Újabb fővárosi cégek élére keresnek vezetőt

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Egy Facebook-posztból derült ki, hogy új vezérigazgatót keres a főváros a Főkert élére. Az elmúlt hetekben gyors egymásutánban a harmadik fővárosi tulajdonú vállalat vezetőjét menesztette Karácsony Gergely főpolgármester: a Főtáv és az FKF vezetője után a Főkert vezérigazgatóját is elbocsátotta. Januárban további 3 cég vezetői pályázata zárul le.

Nincs olyan elv, hogy mindenkit leváltsunk

- mondta még november 5-én Karácsony Gergely főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Igaz, már akkor is jelezte, hogy több önkormányzati cégvezetőnek kell távoznia a posztjáról, mint ahányan megőrizhetik azt.

Akkor úgy fogalmazott, biztos abban, hogy lesznek olyan cégvezetők, akik legalább egy év bizalmat kapnak az új testülettől is,

de lesznek esetek, amikor változásra lesz szükség. Az esetek többségében ez várható. Csak és kizárólag a szakmai felkészültség számít - tette hozzá.

Karácsony Gergely december 4-én menesztette a Főtáv, majd december 10-én a Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt., most pedig a Főkert Nonprofit Zrt. vezetőjét. Ez utóbbi úgy derült ki, hogy Megyeri Szabolcs kertészmérnök a Facebookon megosztotta a vezérigazgatói poszt pályázati felhívását.

A főpolgármester korábbi nyilatkozata szerint nyílt pályázatot írnak ki minden vezetői posztra. Úgy fogalmazott, hogy aki vállalkozik egy ilyen nemes feladatra, hogy egy önkormányzati céget vezet, annak legyen erre koncepciója, és ezt ismerhesse meg a nyilvánosság. Ezt követően döntenek a pályázatokról.

Hangsúlyozta, hogy

minden párt javasolhat jelölteket és érvelhet mellettük, de nem zsákmányok ezek a cégek.

A Fidesz szerint a fővárosi cégvezetők elbocsátása az ellenzék bosszúhadjárata. Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő úgy látja, hogy az ellenzék egyetlen ígéretét, egyetlen vállalását sem tartja, és bosszúhadjárat az, ami Budapesten folyik, mind a Fővárosi Közgyűlésnél, mind a kerületekben.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint viszont ő csak azt teszi, amit megígért a kampányban. Ezt a Facebookon a választási programja egy mondatának ismételt közzétételével is nyomatékosította. Ez arról szólt, hogy minden önkormányzati intézmény és cég élére nyilvános pályázaton választanak vezetőt.

Egyébként még az sem biztos, hogy a Főkertet 10 éve irányító Szabó Józsefnek el kell hagynia a vállalatot. A december 20-i határidővel meghirdetett pályázatot ugyanis úgy fogalmazták meg, hogy ő is megpályázhatja a posztot.

Karácsony Gergely új vezetőt keres a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ, a Budapesti Sportszolgáltató Központ és a Rácfürdő élére is. Ezeknél a cégnél január 13-ig lehet beadni a pályázatokat, itt viszont csak a Rácfürdő vezetője kapott esélyt az újbóli megmérettetésre, a másik két helyre biztosan új ember kerül.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Főkert vezérigazgatójának menesztése
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018