eur:
392.34
usd:
365.67
bux:
66772.22
2024. április 26. péntek Ervin
A Fővárosi Csatornázási Művek díszes csatornafedele a Baross téren. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

A százszázalékos szintet közelíti meg a budapesti BKISZ projekt

Több mint 850 ingatlant érintenek a munkálatok, amelyek először 8, utána még 5 kerületet érintenek.

A terv szerint halad a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt VII. tender megvalósítása, ezen belül is a gravitációs és nyomott szennyvízcsatornák, szennyvízátemelő-telep kiviteli tervezési és kivitelezési munkáinak elvégzése. A munkálatokat a Strabag Építőipari Zrt. és a Penta Általános Építőipari Kft. konzorciuma végzi több mint 3 milliárd forintból.

A munkálatok végére csaknem 100%-os lesz Budapest csatornázottsága

- írta a magyarepitok.hu.

A projekt több mint 850 ingatlant érint. A szerződés aláírása 2019 augusztusában történt meg. A konzorciumi tagoknak pedig 15 hónap áll rendelkezésre a kivitelezésre.

A beruházás célja a meglévő, jellemzően lakófunkcióval rendelkező területek szennyvízelvezetését megoldani, elválasztott rendszerű szennyvízcsatornával és a hozzájuk szervesen kapcsolódó átemelő teleppel - Budapest Főváros Önkormányzata a kerületi önkormányzatokkal együttműködve.

Kivitelezési területek: Budapest, III., IV., XI., XII., XVII., XVIII., XXII., és XXIII. kerületek.

Továbbá a Budapest, III., IV., XII., és XXIII. kerületek szennyvízcsatorna építés és XXIII. kerület Orbán utcai szennyvíz átemelő telep kivitelezése a Penta Kft. feladata.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×