INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

atlétika

világbajnokság

gulyás gergely

karácsony gergely

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és delegációjának vezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás után az Országházban 2018. április 25-én.

Reagált a kormányzat az atlétikai vb-vel kapcsolatos kerületi kérésekre

Infostart / MTI

Két kerület képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését.

A kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden. Gulyás Gergely a korábbi csepeli és a hétfői ferencvárosi képviselő-testület döntésére reagálva azt mondta:

a két grémium egyirányú állásfoglalása biztosítja a szükséges támogatást, amely az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez feltétlenül szükséges.

Megjegyezte azt is, hogy mindkét kerületben ellenzéki többség van.

A kormány javaslatoknak tekinti azokat a feltételeket, amelyeket a ferencvárosi képviselő-testület megfogalmazott - közölte Gulyás Gergely hozzátéve, hogy ezek olyanok, amelyek beépíthetőek az atlétikai központ fejlesztésébe. Továbbá abba a zöldpark-fejlesztésbe, amely ezen a területen a korábbi tervek szerint megvalósulna.

"A ferencvárosi testület javaslataival nyitott kapukat dönget"

- fogalmazott a miniszter. Ez egyébként az elmúlt harminc év legzöldebb beruházása Budapesten - mutatott rá Gulyás Gergely.

Azt mondta, a kormány úgy tekinti, hogy a két kerületi önkormányzat döntésével a kérdés eldőlt: az atlétikai világbajnokság Budapesten megrendezhető. Ugyanakkor hozzátette: természetesen várják a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását is, és áttekintik majd, milyen javaslatokkal él a fővárosi testület.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018