eur:
395.3
usd:
371.06
bux:
65157.06
2024. április 19. péntek Emma
Különböző címletű magyar pénzérmék, középen egy 2009-ben kibocsátott 200 forintos érme.  Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Kétszer jön decemberben a családi pótlék

Idén decemberben is kétszer kapnak családi pótlékot a juttatásra jogosultak, de nincs szó extra kifizetésről, csak a januári utalás időpontját hozzák előre.

Ahogy az a korábbi években történt, most is előrehozzák a januárban esedékes támogatás kifizetését, így azt már karácsony előtt kézhez kapják az érintettek - írja az mfor.hu.

Az első alkalommal várhatóan december 2-án utalják majd az összeget, míg a második kifizetés a portál információi szerint december 19-én történhet meg. Azok, akik készpénzben kapják a juttatást várhatóan december 3-4-én, illetve december 20-21-én vehetik fel a családi pótlékot.

A családi pótlék alanyi jogon jár, összege jelenleg egy gyermek esetén 12.200 forint, amely kicsit magasabb abban az esetben, ha a fiatalkorút egyedülálló szülő neveli. Akkor is több pénz jár, ha a gyermek sérült (tartósan beteg, ill. súlyosan fogyatékos).

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×