eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Tarlós István főpolgármester felszólal a Századvég Alapítvány Budapest címmel rendezett konferenciáján a második kerületi Haris Parkban 2019. szeptember 25-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Tarlós István: vezető politikusoknál a magánélet egyes aspektusaitól nem lehet eltekinteni

Tarlós István szerint nem lehet párhuzamba állítani a Borkai-ügyet Wittinghoff Tamás esetével.

Tarlós István szerint az önkormányzati választás Budapesten nem személyről szólt, hanem egy ennél általánosabb motiváción alapult. A volt főpolgármester a Magyar Hangnak adott interjúban elmondta: szemben a korábbi gyakorlattal kollektív kampánya volt, és

egyes részeivel egyetértett, másokkal viszont nem.

„Nem akarok konkrétumokat kiemelni, mert mentegetőzésnek tűnne, és már nincs jelentősége, a választáson túl vagyunk, az eredmény ismert, minden szabályos volt.”

Tarlós István a Borkai-ügyről is beszélt.

„Akkor szólaltam meg, amikor kezdett világossá válni, hogy nem marad meg ez az ügy Győr közigazgatási határain belül.

Az a közönségesség, amit a nyilvánosságra került felvételeken látni lehetett, az egész politikai közösség számára kínos volt.”

Az egykori főpolgármester szerint nem lehet párhuzamba állítani a Borkai-ügyet Wittinghoff Tamás esetével. Ennek egyik oka, hogy utóbbi nem volt annyira közönséges, valamint hogy a konzervatív szavazóbázis nehezebben bocsát meg egy ilyen ügyet a saját embereinek, mint a liberálisok.

„Joggal lehet azt mondani, hogy Borkai túllépte a magánélet kereteit. Vezető politikusoknál a magánélet egyes aspektusaitól nem lehet eltekinteni. Még akkor sem, ha van olyan neoliberális szemlélet, amely szerint ez lehetséges. Nincs két Tarlós István, nincs két Borkai Zsolt, nincs két Gyurcsány Ferenc, mint ahogy nincs két Fidesz vagy két Momentum sem. Ha ez a hatása nem lett volna a dolognak, akkor semmi közöm az egészhez.”

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×