eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: zugloiparkolas.hu

Rengeteg a tévhit a parkolási bírságokról, ez súlyos ezrekbe kerülhet

Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője a parkolási applikációk veszélyeire is felhívta a figyelmet.

"Az egyik legnagyobb tévhit, hogy az emberek azt hiszik, bármilyen utólagos parkolójegy bemutatásával elérhető a büntetés eltörlése. Korábban így volt, de az utóbbi évek módosításai miatt ezt ma már nem lehet megcsinálni. Csak azokat a parkolójegyeket lehet bemutatni, amiket a pótdíjazást követő 5 percben váltottak" - hangsúlyozta Kispál Edit.

"Tehát ha valaki látja a mikuláscsomagot, gyorsan vesz parkolójegyet és még 5 percen belül van, azt a jegyet be lehet mutatni utólag.

Ha időben vettek jegyet, de elfelejtették kirakni a szélvédő mögé, vagy leesett az ülésre, azokat nem lehet bemutatni" - részletezte a szóvivő.

Több kerületben is bővíteni fogják a parkolóövezeteket, a helyi lakosok mentesülnek a parkolódíj fizetése alól. Arra a kérdésre, hogy mit kell tenni a díjmentes parkolásért, Kispál Edit azt válaszolta: ez nem automatikusan történik, lakossági várakozási hozzájárulást kell igényelni.

Az a lakó parkolhat díjmentesen, akinek állandó lakóhelye van az adott várakozási övezetben vagy parkolózónában.

Az igénylés feltételei közé tartozik egy kedvezményes, kb. 3000 forintos díjtétel, az igénylőnek nem lehet 30 napnál régebbi pótdíjtartozása, illetve feltétel szokott lenni mlg, hogy be legyen fizetve a gépjárműadó vagy rendelkezésre álljon valamilyen adómentességi igazolás.

"A parkolási applikációk sem tévedhetetlenek"

- hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője. "Előfordulhat például, hogy rossz zónakódot adnak meg. Ha emiatt tévesztünk, azért egyedül mi vagyunk a hibásak, az applikáció készítője nem vonható felelősségre".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×