INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

állatkínzás

pécs

német juhászkutya

Horror, amit Pécs mellett láttak a szakemberek, nem hittek a szemüknek

Horror, amit Pécs mellett láttak a szakemberek, nem hittek a szemüknek

Infostart

Elhullott német juhászkutyák tetemei bűzlöttek heteken át a külterületi kennelsoron, miközben az éhező kutyák vonítottak.

Többször kiment a Pécs melletti tanyára az állategészségügyi hatóság, de a bírságoláson kívül semmi nem történt. Végül Kovács Violettát, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány elnökét riasztották, akit a helyszínen horrortanya fogadott - írja a Blikk.

"A helyszínen orrfacsaró bűz fogadott minket, a Nébih épp előttünk szállított el a nyolc kutyát a sintértelepre. Az egyik kennelben tornyokban állt a romlott hús, mellette elporladt kutyatetemet találtunk.

Sírva fakadtam tehetetlenségemben, hiszen volt ott ennivaló, a gazdájuk mégsem etette rendesen a kutyákat.

Egy lerobbant, súlyos beteg, 16 kilós szívférges kutyát elhoztunk magunkkal, már gazdát is találtunk neki. Előbb elkezdjük a gyógyítását, amit majd az új gazdája folytat - mondta el a lapnak Kovács Violetta.

A hírek szerint egy külterületi kennelben legalább nyolc csont és bőr német juhászt tartott a gazdája, négy másik pedig már elpusztult. Szerdán öt kutyát a Misina Állatvédő Egyesület elnöke elvitt Gombára, ahol az állatorvosi vizsgálat után végre élelmet, friss vizet kaptak. Három társuk a hétvégén érkezik Gombára, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány állatotthonába. Annyira gyengék, hogy nem tudnak megállni a saját lábukon.

A bulvárlap elérte az állatok gazdáját, aki megdöbbentő, de maga is neves tenyésztő volt, sőt, a versenyeken küllembíró volt évekig. Azt mondta, hogy nem tudja, mitől fogytak le az állatok, szerinte azért pusztultak el, mert idősek.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018