eur:
395.93
usd:
365.05
bux:
65544.28
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: pixabay

Horror, amit Pécs mellett láttak a szakemberek, nem hittek a szemüknek

Elhullott német juhászkutyák tetemei bűzlöttek heteken át a külterületi kennelsoron, miközben az éhező kutyák vonítottak.

Többször kiment a Pécs melletti tanyára az állategészségügyi hatóság, de a bírságoláson kívül semmi nem történt. Végül Kovács Violettát, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány elnökét riasztották, akit a helyszínen horrortanya fogadott - írja a Blikk.

"A helyszínen orrfacsaró bűz fogadott minket, a Nébih épp előttünk szállított el a nyolc kutyát a sintértelepre. Az egyik kennelben tornyokban állt a romlott hús, mellette elporladt kutyatetemet találtunk.

Sírva fakadtam tehetetlenségemben, hiszen volt ott ennivaló, a gazdájuk mégsem etette rendesen a kutyákat.

Egy lerobbant, súlyos beteg, 16 kilós szívférges kutyát elhoztunk magunkkal, már gazdát is találtunk neki. Előbb elkezdjük a gyógyítását, amit majd az új gazdája folytat - mondta el a lapnak Kovács Violetta.

A hírek szerint egy külterületi kennelben legalább nyolc csont és bőr német juhászt tartott a gazdája, négy másik pedig már elpusztult. Szerdán öt kutyát a Misina Állatvédő Egyesület elnöke elvitt Gombára, ahol az állatorvosi vizsgálat után végre élelmet, friss vizet kaptak. Három társuk a hétvégén érkezik Gombára, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány állatotthonába. Annyira gyengék, hogy nem tudnak megállni a saját lábukon.

A bulvárlap elérte az állatok gazdáját, aki megdöbbentő, de maga is neves tenyésztő volt, sőt, a versenyeken küllembíró volt évekig. Azt mondta, hogy nem tudja, mitől fogytak le az állatok, szerinte azért pusztultak el, mert idősek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×