eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Romos épületrész Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásában 2019. október 9-én. A mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett.
Nyitókép: MTI/Kiss Dániel

Gázrobbanás - telefújták a társasház alsó szintjét műanyaghabbal

Folytatódik az október 9-én gázrobbanásban megsérült szekszárdi társasház szerkezetének megerősítése, a munka januárban fejeződhet be - mondta a kivitelező cég vezetője csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A Herman Ottó utcában történt nagy erejű robbanásban a négyszintes épület két lépcsőházában húsz lakás vált lakhatatlanná, öten megsérültek és aznap nyolcvan embernek kellett elhagynia az otthonát.

Korcsmár István, az Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy befejeződött a stabilizáció első üteme, amikor állványokkal támasztották meg a főfalakat, és az épület alsó szintjét nagy teherbírású műanyaghabbal töltötték fel. A következő ütemben a robbanás helyén, a második szinten végzik el a stabilizációt, majd bontják el a sérült födémeket.

A statikailag megerősített épületet január végén tudják átadni a helyreállítást és felújítást végző kivitelezőknek - tette hozzá. A legnagyobb mértékben sérült lakások teljes helyreállítása a vezérigazgató becslése szerint csak a jövő nyáron fejeződhet be.

Molnár Péterné, a társasház közös képviselője közölte, a helyreállítás pontos költsége több százmillió forintra becsülhető. Az Aegon biztosító 25 millió forint előleget utalt a társasháznak.

Az önkormányzat minden segítséget megad az ott élőknek, harminc embert bérlakásokban helyeztek el, segítettek a bútorok elszállításában és elhelyezésében - mondta Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere.

Ilyen volt az épület a gázrobbanás után:

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×