INFORÁDIÓ 
2019. október 16. szerda
Gál

szekszárd

gázrobbanás

ács rezső

robbanás

Szekszárd, 2019. október 9. Romos épületrész Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásában 2019. október 9-én. A mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett. MTI/Kiss Dániel

Szekszárdi gázrobbanás: nyolcvan ember vált otthontalanná

Infostart

Rokonoknál, ismerősöknél húzzák meg magukat. Példátlan összefogás alakul a városban, adományvonal is üzemel. A kár több száz millió forintos is lehet.

Nyolcvan ember otthona, összesen 29 lakás vált lakhatatlanná szerdán a szekszárdi gázrobbanás következtében - írja a Teol.hu.

Ács Rezső polgármester a csütörtök reggeli, Herman Ottó utcai sajtótájékoztatóján elmondta, a két súlyos sérült közül az egyik már elhagyhatta a kórházat, a másikuk állapota pedig kielégítő, de van még három könnyebb sérült is. A helyhatóság minden egyes lakóval felvette a kapcsolatot, a legtöbben roncsolódott ajtók, ablakok miatt kértek segítséget. Civil összefogás is alakult, magánszemélyek, civil szervezetek, helyi és környékbeli cégek ajánlják fel a segítségüket. A 06-20 415-43-93-as adományvonalon várják a jóakaratú emberek jelentkezését.

A Magyar Vöröskereszt ruhaneművel segít.

Az érintett nyolcvan, lakás nélkülivé vált ember egyelőre rokonoknál, ismerősöknél húzza meg magát, de tűzoltó segítséggel ingóságok (például iratok, gyógyszerek) mentése céljából visszatérhettek otthonukba a csütörtöki napon.

A HVG információi szerint az Aegon Magyarország biztosító 25 millió forintos kárelőleggel már jelentkezett is, de a végső kárérték több száz millió forint is lehet. A munka romeltakarítással és az életveszély elhárításával kezdődik, ezután jöhet a helyreállítás.

Nyitókép: MTI/Kiss Dániel
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018