INFORÁDIÓ 
2019. december 16. hétfő
Aletta, Etelka

szekszárd

gázrobbanás

ács rezső

robbanás

Romos épületrész Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásában 2019. október 9-én. A mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett.

Szekszárdi gázrobbanás: nyolcvan ember vált otthontalanná

Infostart

Rokonoknál, ismerősöknél húzzák meg magukat. Példátlan összefogás alakul a városban, adományvonal is üzemel. A kár több száz millió forintos is lehet.

Nyolcvan ember otthona, összesen 29 lakás vált lakhatatlanná szerdán a szekszárdi gázrobbanás következtében - írja a Teol.hu.

Ács Rezső polgármester a csütörtök reggeli, Herman Ottó utcai sajtótájékoztatóján elmondta, a két súlyos sérült közül az egyik már elhagyhatta a kórházat, a másikuk állapota pedig kielégítő, de van még három könnyebb sérült is. A helyhatóság minden egyes lakóval felvette a kapcsolatot, a legtöbben roncsolódott ajtók, ablakok miatt kértek segítséget. Civil összefogás is alakult, magánszemélyek, civil szervezetek, helyi és környékbeli cégek ajánlják fel a segítségüket. A 06-20 415-43-93-as adományvonalon várják a jóakaratú emberek jelentkezését.

A Magyar Vöröskereszt ruhaneművel segít.

Az érintett nyolcvan, lakás nélkülivé vált ember egyelőre rokonoknál, ismerősöknél húzza meg magát, de tűzoltó segítséggel ingóságok (például iratok, gyógyszerek) mentése céljából visszatérhettek otthonukba a csütörtöki napon.

A HVG információi szerint az Aegon Magyarország biztosító 25 millió forintos kárelőleggel már jelentkezett is, de a végső kárérték több száz millió forint is lehet. A munka romeltakarítással és az életveszély elhárításával kezdődik, ezután jöhet a helyreállítás.

Nyitókép: MTI/Kiss Dániel
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018