eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Kiemelkedő eredménnyel rendelkező középiskolai tanárokat díjaztak

A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás.

2019-ben – immár 11. alkalommal – tizenegy középiskolai tanár vette át a Pro Progressio díjat ünnepélyes keretek közt – tájékozatott közleményben a BME.

A Műegyetem mellett működő alapítvány kuratóriuma ebben az évben is olyan kiemelkedő eredményekkel rendelkező, 50 évesnél fiatalabb tanárokat részesített elismerésben, akiknek vannak nemzetközi és hazai versenyeken sikert elért tanítványaik, tanulóik jelentős számban érettségiznek emelt szinten, vagy hátrányos körülmények között oktatva végeznek példamutató oktató-nevelő munkát.

Az alapítvány az elmúlt 11 évben közel 120 középiskolai tanárt díjazott

és részesített fejenként 300 ezer forintos díjban, illetve több mint száz középiskolának nyújtott nagyságrendileg 30 millió forintos támogatást, hozzájárulva természettudományi szakmai versenyek, bemutatók szervezéséhez, a műszaki pálya iránti érdeklődés növeléséhez.

Az elismeréseket Maruzsa Zoltán, az Emmi közoktatásért felelős államtitkára, Józsa János rektor és Pakucs János, az alapítvány kuratóriumának elnöke adták át.

A díjazottak: Báder Anikó (Lovassy László Gimnázium, Veszprém), Gyuriss Gábor (Kürt Alapítványi Gimnázium, Budapest), Jeneiné Bicsák Krisztina (Budapest XIV. kerületi Szent István Gimnázium), Kis Tamás (Eötvös József Református Oktatási Központ, Heves), Machnikné Széplaki Ilona Tünde (Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium), Mátrai Magdolna (Budapest I. kerületi Toldy Ferenc Gimnázium), Moharos Sándor (Ciszterci Szent István Gimnázium, Székesfehérvár), Szarkowicz Judit (Budapest I. kerületi Toldy Ferenc Gimnázium), Szeidemann Ákos (Eötvös József Gimnázium és Kollégium, Tata), Tóth Imre (Kecskeméti Református Gimnázium), Vetlényi Dávid (Baár-Madas Református Gimnázium, Budapest).

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×