INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

bme

2021.07.18. 15:54

A klímaváltozás is rátesz egy lapáttal a villámárvizek okozta gondokra

A csapadék helyben tartásával, a burkolt felületeket csökkentésével és zöldtetők kialakításával hatékonyabbá lehet tenni a villámárvizek elleni védekezést városi környezetben – mondta az InfoRádiónak a BME Urbanisztika Tanszékének vezetője. Szabó Árpád szerint a klímaváltozás csak súlyosbítja a problémát, ezért szemléletváltozásra van szükség a vízgazdálkodásban.
2021.04.02. 12:47

5G: régiós vezetői szerepben a Műegyetem

Az 5G jelentősen átalakítja a mindennapokat, a döntéshozók jelentős összeget csoportosítanak az ezzel kapcsolatos fejlesztésekre: az Európai Unió a következő hat évben összesen 1,8 milliárd eurót szán erre a területre, Magyarországon az 5G hosszú távon 826 milliárd forinttal járulhat hozzá a gazdasághoz. Kelet-Közép Európa vezető egyetemi 5G K+F laborja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen valósul meg.
2020.07.27. 17:12

Arányaiban még sosem örülhetett ennyi fiatal – felvételi körkép

Idén a jelentkezők háromnegyedét felvették a felsőoktatásba; ennyire magas még soha nem volt ez az arány. Az egyetemi és főiskolai gólyák négyötöde állami finanszírozásban kezdheti meg tanulmányait. Az InfoRádió a legjobban teljesítő intézmények közül négynek a vezetőjével beszélt a felvételi eredményeiről.
2020.07.17. 13:24

Fontos fejlesztés a Balatonnál

A kormány célja, hogy Budapest mellett Magyarország más városai is erősödjenek a tudomány és az innováció terén - jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter Balatonfüreden a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) tudáscentrumának bejárásán.
2020.07.13. 14:08

A mesterséges intelligencia minden ötödik magyar munkakörét érinti

A következő 10 évben 900 ezer embert érint a munkakörök megváltozása a mesterséges intelligencia elterjedése miatt. Új innovációs negyedet alakítanak ki a Műegyetem területén. Várhatóan a BME lesz a zászlóshajója az ipari digitalizációnak és az 5G kutatásának is.
2020.05.28. 19:48

Így halad a magyar lélegeztetőgép gyártása

Megtekintette a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) fejlesztett lélegeztetőgép prototípusának gyártási üzemcsarnokát Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
2020.05.05. 14:13

Itthon vizsgálják be a védőfelszereléseket

Az EU-s típusvizsgálati tanúsítvánnyal nem rendelkező új vagy használat után fertőtlenített egyéni légzésvédő eszközöket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának megbízott vizsgálólaboratóriuma vizsgálja meg a jövőben.
2019.11.06. 14:14

Kiemelkedő eredménnyel rendelkező középiskolai tanárokat díjaztak

A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018