INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

szijjártó péter

vlagyimir putyin

orbán viktor

gazdaság

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án.

Nagy projektekről állapodott meg Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin

Infostart / MTI

A megállapodások között van például a magyar vasúti járműgyártás történetének legnagyobb külföldi megrendelése és a Mahart-hajók felújítása is.

Magyarország és Oroszország számára is fontos a keresztény kultúra védelme - emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó Péter kifejtette: Oroszországgal egy nagyon komoly, feszítő jellegű nemzetközi, politikai kérdésben sikerült együttműködést kialakítani, a keresztény közösségek védelmére. Magyarország és Oroszország egyaránt jelentős erőforrásokat mozgósít a keresztény kultúra és közösségek megvédése érdekében - mondta.

Most a két ország megállapodott arról, hogy Szíriában közösen építenek újjá egy kolostort, továbbá, hogy egy város kenyérellátását biztonságosan lehetővé tévő nagy péküzem felépítését is közösen finanszírozzák - említett példákat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök e heti budapesti látogatásán nagyon fontos ipari együttműködési megállapodásokat kötöttek. A magyar vasúti járműgyártás történetének legnagyobb külföldi megrendelését sikerült megszerezni.

Magyar-orosz ipari együttműködés keretében 1300 vasúti kocsit fognak szállítani Egyiptomba. A megbízás értéke több mint egymilliárd dollár.

Arról is megállapodás született, hogy a Mahart szárnyashajó állományát felújítják, modernizálják, szintén orosz ipari együttműködés keretében.

Budapest, 2019. október 30.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (elöl j) és Jevgenyij Ditrih orosz közlekedési miniszter együttműködési megállapodást ír alá Vlagyimir Putyin orosz elnök (hátul b) és Orbán Viktor miniszterelnök (hátul j) jelenlétében a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án.
MTI/Máthé Zoltán
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Jevgenyij Ditrih orosz közlekedési miniszter együttműködési megállapodást ír alá Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter kiemelte: amikor Oroszország vezetőivel tárgyalnak, egyértelmű, hogy az energetikai kérdések uralják a napirendet. Úgy fogalmazott, most "kényelmes a helyzetünk", hiszen olyan még soha nem volt Magyarország történetében, hogy az országban található gáztározók szinte teljesen fel vannak töltve. Így már a jövő télre vonatkozóan folytatnak tárgyalásokat.

Kifejtette, sikerült megkötni azokat a szükséges megállapodásokat is, amelyek nyomán a Richter - a legnagyobb magyar gyógyszergyártó vállalat - újabb piaci sikereket érhet el Moszkvában, ugyanis egy 15 millió dolláros beruházást hajt végre annak köszönhetően, hogy a vállalat egyik legfontosabb terméke felkerült az orosz társadalombiztosítás által támogatott listára.

A miniszter beszámolt arról, hogy Magyarország újabb sikereket ér el élelmiszeripari, mezőgazdasági vállalatainak beruházásai nyomán is, a takarmánygyártás területén.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018