eur:
392.17
usd:
366.65
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Egy kemény hét jön az óraátállítás után

Nem a kicsik egészsége sínyli meg az átállást, csak egyszerűen nem lehet elvárni tőlük, hogy vasárnap egy órával később keljenek fel. Egy hét türelmet javasol a családnak a gyermekorvos.

Általában egy hét kell, amíg a kisgyermekek hozzászoknak az óraátállítás okozta eltérő időszámításhoz - mondta az InfoRádiónak Póta György gyermekgyógyász, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke. Arra figyelmeztetett, hogy a gyermek szervezete nem foglalkozik az óraátállítással, hanem tartja saját biológiai óráját.

Nem a gyermek szervezetét viseli meg az átállás, hanem a család életét.

"A gyerek nem fog egy órával tovább aludni, hanem abban az időben akar felkelni, lefeküdni, enni, amikor szokott" - tette hozzá. Náluk nem működik az, hogy az átállítás után azonnal alkalmazkodnak. A kisiskolás gyermek szervezete nem áll át parancsszóra. csak szépen fokozatosan, viszont semmiféle extra zavart nem okoz a szervezetében.

"Jó néhány nap, mire átállnak, de nincsen erre szabály.

Egy hét alatt lemegy, de annyi kell is hozzá"

- mondta Póta György, aki szerint az őszi óraátállítás ugyanúgy nem kedvező, mint a tavaszi, nincs különbség csupán amiatt, mert ősszel egy órával többet alhatunk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×