eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sürgősségi mentőhajója úszik a vízen a zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum kikötőjénél. A 11 méter hosszú, 500 lóerős, minden fontos életmentő felszereléssel ellátott, 90 kilométeres óránkénti sebességre képes hajót a balatoni vízbiztonsági program részeként, a kormány által jóváhagyott 50 millió forintból vásárolták.
Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

Kemény szezonon vannak túl a vízimentők

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 71 strandon csaknem négyezer alkalommal segített az idén a bajba jutottakon.

A vízimentő szolgálat idén több mint 400 vízimentővel, 71 strandon volt jelen, ahol összesen 3784 alkalommal láttak el könnyű sérültet.

A hajós szolgálat a nyári szezonban kilenc hajóval állt készenlétben, melyből a két sürgősségi mentőhajó a nap 24 órájában riasztható volt. Szeptember végéig 268 riasztást kaptak, októbertől pedig őszi ügyeleti rendben folytatják a szolgálatot.

2016-ban hadrendbe állítottak egy mentőtiszti gépkocsit, amit az Országos Mentőszolgálat koordinál, és ebben az évben is június végétől szeptember elejéig napi ügyeleti rendben segítette a Balaton északi partján egészségkárosodást szenvedőket. Ebben a szezonban 72 esetellátásuk volt.

A mentési feladatok mellett több, mint húsz vízi és vízparti rendezvényt biztosítottak. Évek óta az egyesület biztosítja többek között a Balaton Sound, a Strand Fesztivál, a B my Lake, a Balaton-átúszás, a Balaton-átevezés, a Kékszalag és egyéb vitorlásversenyek résztvevőinek biztonságát, valamint a FINA-versenyek biztosításában is aktívan részt vettek. Ez év folyamán eddig összesen 17 tanfolyamot szerveztek, melynek elvégzése után a sikeres vizsgázóknak munkát is biztosítottak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×