INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

vízimentők magyarországi szakszolgálata

riasztás

balaton

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sürgősségi mentőhajója úszik a vízen a zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum kikötőjénél. A 11 méter hosszú, 500 lóerős, minden fontos életmentő felszereléssel ellátott, 90 kilométeres óránkénti sebességre képes hajót a balatoni vízbiztonsági program részeként, a kormány által jóváhagyott 50 millió forintból vásárolták.

Kemény szezonon vannak túl a vízimentők

Infostart

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 71 strandon csaknem négyezer alkalommal segített az idén a bajba jutottakon.

A vízimentő szolgálat idén több mint 400 vízimentővel, 71 strandon volt jelen, ahol összesen 3784 alkalommal láttak el könnyű sérültet.

A hajós szolgálat a nyári szezonban kilenc hajóval állt készenlétben, melyből a két sürgősségi mentőhajó a nap 24 órájában riasztható volt. Szeptember végéig 268 riasztást kaptak, októbertől pedig őszi ügyeleti rendben folytatják a szolgálatot.

2016-ban hadrendbe állítottak egy mentőtiszti gépkocsit, amit az Országos Mentőszolgálat koordinál, és ebben az évben is június végétől szeptember elejéig napi ügyeleti rendben segítette a Balaton északi partján egészségkárosodást szenvedőket. Ebben a szezonban 72 esetellátásuk volt.

A mentési feladatok mellett több, mint húsz vízi és vízparti rendezvényt biztosítottak. Évek óta az egyesület biztosítja többek között a Balaton Sound, a Strand Fesztivál, a B my Lake, a Balaton-átúszás, a Balaton-átevezés, a Kékszalag és egyéb vitorlásversenyek résztvevőinek biztonságát, valamint a FINA-versenyek biztosításában is aktívan részt vettek. Ez év folyamán eddig összesen 17 tanfolyamot szerveztek, melynek elvégzése után a sikeres vizsgázóknak munkát is biztosítottak.

Nyitókép: MTI/Nagy Lajos
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018