INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

építkezés

támfal

omlás

nagy gábor tamás

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP), az I. kerület polgármestere sajtótájékoztatót tart az előző napon beomlott támfalnál az I. kerületi Logodi utcában 2019. szeptember 17-én. A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint a Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett. A sajtótájékoztatón közölték: szabálytalan és engedély nélküli építési munka vezetett a támfalomláshoz.

A polgármester elárulta, mi vezetett a támfalomláshoz a Logodi utcában – képek

Infostart

A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett. 

A telek magántulajdonban lévő építési telek, de építési engedélyt mostanáig sem kaptak az önkormányzattól – ismertette Nagy Gábor Tamás. Az előzetes régészeti feltáráshoz kapott ugyan hozzájárulást a kivitelező, de a szükséges területfoglalási engedélyüket viszont múlt pénteken elutasította a Budavári Önkormányzat, épp azért, mert a munkálat szükséges szakmai, statikai dokumentációját nem adták be.

Budapest, 2019. szeptember 17.
Az előző napon beomlott támfal az I. kerületi Logodi utcában 2019. szeptember 17-én. A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint a Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón közölték: szabálytalan és engedély nélküli építési munka vezetett a támfalomláshoz.
MTI/Balogh Zoltán
Az előző napon beomlott támfal az I. kerületi Logodi utcában 2019. szeptember 17-én. A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint a Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón közölték: szabálytalan és engedély nélküli építési munka vezetett a támfalomláshoz. MTI/Balogh Zoltán

Azt is hozzátette, hogy egy lejtős, veszélyes területről van szó, ezért fokozott biztonsági előírásokat kell betartani. Valamilyen gyors, szakszerű megtámasztásra van szükség.

Mint mondta, kedden a közműszolgáltatók szakemberei és a katasztrófavédelem is megtekinti a helyszínt. Az utca adott szakaszán vélhetően súly- és sebességkorlátozást vezetnek majd be.

Csány Éva, az I. kerület főépítésze azt mondta: talajmechanikai, statikai vizsgálatot rendeltek meg a területen. Egy ilyen esetben több műszaki megoldás lehetséges.

Azon dolgoznak, hogy minél előbb, különösen télre, stabil legyen a környék megtámasztása.

Mint mondta, ideális esetben még a földkivétel előtt cölöpökkel leverve kellett volna fallal megtámasztani a falat.


Budapest, 2019. szeptember 17.
Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP), az I. kerület polgármestere és Csány Éva kerületi főépítész az előző napon beomlott támfalnál az I. kerületi Logodi utcában 2019. szeptember 17-én. A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint a Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón közölték: szabálytalan és engedély nélküli építési munka vezetett a támfalomláshoz.
MTI/Balogh Zoltán

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP), az I. kerület polgármestere és Csány Éva kerületi főépítész az előző napon beomlott támfalnál az I. kerületi Logodi utcában 2019. szeptember 17-én. MTI/Balogh Zoltán

Mint arról az Infostart beszámolt, a Budavári Önkormányzat hétfőn közölte, hogy beomlott az I. kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett.

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018