eur:
394.06
usd:
363.37
bux:
71012.08
2024. július 8. hétfő Ellák

Világörökségi részen omlott be egy támfal

Beomlott az I. kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett - közölte a Budavári Önkormányzat.

A közlemény szerint a közterület-felügyelet munkatársai azt vették észre, hogy az ingatlant a Logodi utca felőli oldalon megtámasztó támfal egy részen megsérült, illetve leomlott. Mivel a munkák esetleges leállíttatására, a veszélyhelyzet elhárítására az építésfelügyelet jogosult, a Budavári Önkormányzat az I. kerületi kormányhivataltól azonnali intézkedést kért. A tulajdonos a területen építkezni szeretne, ezért előzetes régészeti feltárásba kezdett. Ennek engedélyezése és felügyelete szintén a kormányhivatal hatásköre.

A telek tulajdonosa mostanáig nem kért építési engedélyt, így a terv az I. kerületi polgármesteri hivatal számára ismeretlen - írták.

Címlapról ajánljuk

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×