INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

európai bizottság

trócsányi lászló

ursula von der leyen

Ursula von der Leyen német védelmi miniszter nyilatkozik az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 3-án. Az előző nap az Európai Tanács von der Leyent jelölte az Európai Bizottság elnökének.

Így indokolta Ursula von der Leyen Trócsányi László jelölését

Infostart / MTI

Magyarország céljai egyértelműek, és azok megegyeznek az új uniós bizottságéval a Nyugat-Balkán uniós integrációját illetően - közölte az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Mint arról az Infostart beszámolt, Ursula von der Leyen kiosztotta a feladatköröket a november elején hivatalba lépő, új összetételű Európai Bizottságban. Nyolc alelnök lesz és tizennyolc biztos, köztük Trócsányi László, aki - a magyar kormány szándékának megfelelően - a szomszédságpolitika és bővítés portfóliót kapta.

Von der Leyen indoklásában hangsúlyozta, nagyon jó kapcsolatot ápol a Nyugat-Balkán országaival, amelyek uniós integrációja az új Európai Bizottság legfőbb feladatainak középpontjába kerül majd.

"Úgy gondolom, Magyarország az az ország, amely pontosan ennek megfelelően fog együttműködni"

- fogalmazott az Európai Bizottság megválasztott elnöke, aki csapatának bemutatásakor a következőket mondta:

"Ez a csapat az európai út formálója lesz: bátran fellépünk az éghajlatváltozás ellen, továbbfejlesztjük az Egyesült Államokkal folytatott partnerségünket, definiáljuk a mind magabiztosabb Kínához fűződő viszonyunkat, és megbízható szomszédok leszünk, például Afrika számára. Csapatom képviselni fogja értékeinket és világszínvonalú normáinkat. Olyan Bizottságot akarok, amelynek vezetése eltökélt, amely egyértelműen az aktuális kérdésekre összpontosít, és válaszokat ad. Olyan Bizottság lebeg a szemem előtt, amely kiegyensúlyozott, agilis és korszerű. Csapatomnak most meg kell nyernie a Parlament bizalmát. Az általam vezetett Bizottság a fenntarthatóság mellett elkötelezett geopolitikai Bizottság lesz. Azt akarom továbbá, hogy az Európai Unió a multilateralizmus őre legyen. Mert tudjuk: erősebbek vagyunk, ha együtt tesszük azt, amire egyedül nem vagyunk képesek.”

A következő Európai Bizottság tagjainak teljes névsorát ITT találja.

Nyitókép: Jean-Francois Badias
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018