eur:
379.04
usd:
348.7
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
2017. május 29-én készült kép a British Airways (BA) brit légitársaság utasszállító gépeiről a londoni Heathrow repülőtéren. 2019. szeptember 9-én negyvennyolc órás sztrájkot indítottak a British Airways pilótái bérköveteléseik nyomatékosítására.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Budapesten sem száll fel vagy le British Airways-gép

Kétnapos sztrájkot indítottak a British Airways légitársaság pilótái bérköveteléseik nyomatékosítására. Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: a Budapestről induló, vagy az oda érkező járatokat is törölték.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a brit légitársaság hétfői és keddi járatait törölte a pilóták sztrájkja miatt, ami a budapesti járatokat is érinti.

A Budapest Airport (BA) szerint a British Airways rendben tájékoztathatta az utasait, miután ők a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptéren nem tapasztaltak sorban állás, tanácstalanságot. Visszajelzés, hogyha volt, akkor azt a légitársaság kaphatott, a BA nem tud panaszról, nyilatkozta a helyettes szóvivő. Kurucz László tájékoztatása szerint, az ilyen esetekben egyébként a légitársaság felajánlhat az utasoknak másik útvonalat, átfoglalást, de ebben a folyamatban sem vesz részt maga a repülőtér.

Bár a British Airways járatainak töltöttségéről nincsenek adataik, a szóvivő szerint 2,5-3 ezer utast is érinthet a munkabeszüntetés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×