INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

tarlós istván

aréna

e-jegyrendszer

Tarlós István főpolgármester a Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel közösen tartott, Megoldások a Budapest feletti repülési zajok visszaszorítására című sajtótájékoztatón a Városházán 2019. augusztus 1-jén.

Már egy hét múlva kiterjesztik az e-jegyrendszert Budapesten

Infostart / InfoRádió

Tarlós István főpolgármester az elektronikus jegyrendszer bevezetésének ütemezéséről, a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálásáról, a barna- és zöldmezős területek fejlesztéséről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szeptembertől a fővárosi közösségi közlekedés teljes hálózatán használható lesz az elektronikus jegyrendszer, szeptember végétől pedig már bérletet is lehet majd ezzel vásárolni - jelentette be a főpolgármester.

Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában felidézte, hogy június óta a repülőtéri buszjáraton tart a tesztüzem, telefonnal lehet vásárolni jegyeket.

"Szeptember másodikától a 24 órás, 72 órás és a heti jegyeket lehet majd mobillal megvenni a hálózat egészére, és ezek a MÁV-START és a Volán járataira is érvényesek lesznek".

A hónap végén terjesztik ki a lehetőséget a havi bérletekre, a jövő év elejére pedig az időalapú jegyrendszer is működni fog, szintén a vonatokra és a buszokra is érvényes jegyekkel 2020 első félévéig.

A megvalósításra váró beruházásokról a 2019-ben módosított Balázs Mór fővárosi távlati közlekedésfejlesztési terv kapcsán is beszélt Tarlós István. Ennek keretében fejlesztik a közlekedési infrastruktúrát, folytatják a BKV járműcseréjét, javítják a szolgáltatás minőségét – például

"előrehaladott tárgyalások vannak a felújított 3-as metró klimatizálásáról, és erre a forrás is rendelkezésre áll" –,

valamint fejlesztik a közlekedési intézményrendszert.

A városvezető hozzátette: a fejlesztések jelentős részével összefüggésében már döntés született az állami támogatásokról is.

Barnamezős területek, 3-as metró, parkolási rendszer

Tarlós István kijelentette: a jövőben a hatékony klímavédelemnek és a hajléktalankérdés rendezésének is fontos szerepe lehet a főváros életében. A környezetvédelem területén három fő elemet emelt ki: a közlekedést, a klímavédelmet és a zöld infrastruktúra fejlesztését.

A főpolgármester hangsúlyozta: a barnamezős területek fejlesztésében is fontos feladatok vannak. "Elkészítettük a zöldinfrastruktúra-fejlesztési koncepciót. Ez magában foglalja a klímavédelmet és az energiagazdálkodást, de a barnamezős övezetek zöldterületi felhasználását is. Budapesten 2000 hektárnyi barnamezős övezet van, ezek hasznosítási, rekultivációs tervét - parkokkal, faültetésekkel - rég elkészítettük".

Újraválasztása esetén a környezetvédelemre és a hajléktalankérdésre fektetne fokozott hangsúlyt Tarlós István. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: több pénzt kell kicsikarni a hajléktalanokra, és beszélni kell például a cselekvőképességükről, illetve arról, hogy számukat csak megbecsülni lehet. Tarlós István beszélt arról is, hogy a fővárosi parkolási rendszert meg kell változtatni, de annak módjáról még vita van.

A teljes beszélgetést alább megnézhetik és meghallgathatják.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

1. rész
 
2. rész
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018