INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 23. hétfő
Tekla

simonka györgy

vádemelés

ügyészség

költségvetési csalás

Békéscsaba, 2014. március 4. Simonka György orosházi jelölt a Fidesz-KDNP Békés megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón, Békéscsabán 2014. március 4-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

Vádat emeltek Simonka György és társai ellen

Infostart

A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben 33 személy ellen emelt vádat, akik közül csak a fideszes képviselő közszereplő.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. Közülük csak a képviselő közszereplő – írták közleményükben.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés tavaly októberben felfüggesztette. Az ügyészség ezután gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A vádlottak valamennyien szabadlábon védekeznek.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018