INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

május 1.

készpénz

m3

takarékbank

Újrakezdődnek a kilakoltatások, jön a Takarékbank - nagy változások május 1-től

Újrakezdődnek a kilakoltatások, jön a Takarékbank - nagy változások május 1-től

Infostart

Az elmúlt három évben naponta tíz családot lakoltattak ki átlagosan, de november 15. óta egyet sem. Most újrakezdik. Leköltözik az M3 tévécsatorna a képernyőkről, a készpénzforgalom pedig egy picit megnehezül.

Rengeteg dolog változik május 1-jével, illetve a munkaszüneti napot követő rövid időn belül. Ezekről készített terjedelmes összeállítást a Napi.hu.

Május 1-től minden, 10 millió fölötti készpénzbefizetésnél igazolni kell a pénz eredetét, az 50 milliós értékű pénzváltást pedig 5 nappal előre kérvényezni kell.

A jövő héttől

Takarékbank néven új bank nyílik, ez lakossági bank lesz.

A követeléskezelőkre szigorúbb szabályok várnak májustól, szem előtt kell tartaniuk azt, hogy az adósságot visszafizessék - ennek számtalan részletszabályával együtt. Lazán, de kapcsolódó hír, hogy

véget ér szerdával a kilakoltatási moratórium, ami november 15. óta volt érvényben. Az elmúlt három évben naponta tíz családot lakoltattak ki átlagosan.

Ezentúl már csak az új adatformátumnak megfelelően elkészült onlineszámla-adatszolgáltatást fogadja be a NAV rendszere. Az onlineszámla-adatjelentés elmaradása számlánként félmillió forintos bírságot eredményezhet.

Május első napjától a Belügyminisztériumhoz (BM) kerül a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárság a Miniszterelnökségtől, a szakmai munkáért miniszterelnöki biztosként Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke felel.

Május 1-jével

a tévéképernyőkről az internetre költözik az M3 köztévécsatorna,

elnököt vált a Vodafone, szarvasgombát gyűjteni csak érvényes gyűjtési napló alapján lehet, amit május 1. előtt kellett beszerezni, hazánk légtérvédelmet nyújt a balti államoknak, császárt cserél Japán, az USA mostantól szankcionálja, ha bárki Irántól vesz olajat, az Ikea pedig zöldségpiac-hálózatot indít áruházai mellett, ledvilágítású konténerekben.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018