eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Újrakezdődnek a kilakoltatások, jön a Takarékbank - nagy változások május 1-től

Az elmúlt három évben naponta tíz családot lakoltattak ki átlagosan, de november 15. óta egyet sem. Most újrakezdik. Leköltözik az M3 tévécsatorna a képernyőkről, a készpénzforgalom pedig egy picit megnehezül.

Rengeteg dolog változik május 1-jével, illetve a munkaszüneti napot követő rövid időn belül. Ezekről készített terjedelmes összeállítást a Napi.hu.

Május 1-től minden, 10 millió fölötti készpénzbefizetésnél igazolni kell a pénz eredetét, az 50 milliós értékű pénzváltást pedig 5 nappal előre kérvényezni kell.

A jövő héttől

Takarékbank néven új bank nyílik, ez lakossági bank lesz.

A követeléskezelőkre szigorúbb szabályok várnak májustól, szem előtt kell tartaniuk azt, hogy az adósságot visszafizessék - ennek számtalan részletszabályával együtt. Lazán, de kapcsolódó hír, hogy

véget ér szerdával a kilakoltatási moratórium, ami november 15. óta volt érvényben. Az elmúlt három évben naponta tíz családot lakoltattak ki átlagosan.

Ezentúl már csak az új adatformátumnak megfelelően elkészült onlineszámla-adatszolgáltatást fogadja be a NAV rendszere. Az onlineszámla-adatjelentés elmaradása számlánként félmillió forintos bírságot eredményezhet.

Május első napjától a Belügyminisztériumhoz (BM) kerül a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárság a Miniszterelnökségtől, a szakmai munkáért miniszterelnöki biztosként Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke felel.

Május 1-jével

a tévéképernyőkről az internetre költözik az M3 köztévécsatorna,

elnököt vált a Vodafone, szarvasgombát gyűjteni csak érvényes gyűjtési napló alapján lehet, amit május 1. előtt kellett beszerezni, hazánk légtérvédelmet nyújt a balti államoknak, császárt cserél Japán, az USA mostantól szankcionálja, ha bárki Irántól vesz olajat, az Ikea pedig zöldségpiac-hálózatot indít áruházai mellett, ledvilágítású konténerekben.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×