eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Takarékbank neve és logója, valamint egy plüssméhecske a pénzintézet ideiglenes székházában, a budapesti Margit Házban, a II. kerületi Tölgyfa utcában.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Május 6-án indul az új Takarékbank

Október végéig az összes takarék az új kereskedelmi bankban egyesül.

A Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt., valamint a B3 TAKARÉK Szövetkezet egyesülésével május 6-án elindul a Takarék Csoport új, univerzális kereskedelmi bankja, de október végéig csatlakozik hozzá a többi 11 takarékszövetkezet és a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. is.

A csoport központi bankja, amely MTB Zrt. elnevezéssel működik tovább,

lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát ruházza át az új Takarékbank Zrt. részére.

Bár a társaságok cégjogi egyesülése és az állományok átruházása már április 30-án megtörténik, a Takarékbank – egy kétnapos banki átállást követően – várhatóan május 6-án kezdi meg működését. Az átállást biztosító bankszünnapok alatt, május 1-6. között nem nyitnak ki a bankfiókok, átmenetileg nem működik a netbank és a mobilapplikáció, nem lehet utalásokat kezdeményezni és fogadni.

Május 6-án, hétfőn reggel nyitnak ki a fiókok, akkortól lehet újra használni a netbankot és a mobilapplikációt, akkortól lehet átutalásokat lebonyolítani, és akkor könyvelik el az április 30-a után érkezett megbízásokat.

Addig, az átmeneti időben, a számlatulajdonosok az ATM-ekből az április 30-i egyenlegük erejéig tudnak pénzt felvenni, ugyanezzel a kerettel használhatják bankkártyájukat is. A bank több körben részletesen tájékoztatta az ügyfeleket az átalakulás technikai részleteiről.

Mint közölték, az ügyfeleknek számos előnnyel jár a takarékok egyesülése: egységesített, versenyképes termékeket vehetnek igénybe, mint bármely nagy kereskedelmi bankban, a bevezetendő közös, modern informatikai rendszer az eddigihez képest egyszerűsíti és gyorsítja a kiszolgálást. A folyamat végén pedig elérhetővé válik a teljes, országos átjárás: az ügyfelek az ország bármely takarék-fiókjában intézhetik majd ügyeiket.

A 2010-es évek elején még több mint 120 kisebb-nagyobb takarékból álló integráció 2017 végére 12 regionális takarékban egyesült. 2018. november 30-án a Csoport központi bankjának közgyűlésén a takarékok úgy döntöttek, hogy 2019. október végéig egyetlen új, ízig-vérig korszerű, országos lefedettségű kereskedelmi bankban egyesülve folytatják tevékenységüket.

Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója márciusban az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt. A beszélgetés szerkesztett változtatát itt olvashatják, vagy megnézhetik a műsor videófelvételét.

>

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×