eur:
389.12
usd:
363.64
bux:
68262.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az épülő M44-es gyorsforgalmi út Csabacsűd közelében 2018. február 22-én. Az út Nagykőröstől kiindulva az M5-ös autópályát fogja összekötni Békéscsabával, majd később folytatódhat a román határ felé.
Nyitókép: Rosta Tibor

Újabb szakasz készül el az M4-esen, így áll az építkezés

Az Üllő és Cegléd közötti szakaszból a nyáron átadnak hat kilométert, de év végére járható lesz a teljes rész.

Az elmúlt év nyarának végén adták át a majdan az M0-stól a magyar–román határig (Nagykereki) húzódó M4-es gyorsforgalmi út Ceglédbercel és Cegléd közötti szakaszát. A szoljon.hu információi szerint a 8,1 kilométeres gyorsforgalmi útszakasz az Üllő és Cegléd közötti, húsz híd-műtárggyal megépítendő 44 kilométeres útépítési projekt része.

Utóbbi jelenleg nyolcvanhat százalékos készültségben van, novemberig átadják a forgalomnak. Az M4-es út Cegléd és Abony közötti tizenhét kilométeres szakasza húsz százalékos készültségben van. Itt négy híd-műtárgyat építenek. A projekt Abony közeli utolsó szakaszát 2020-ban avatják fel, de ez év június végén egy 6 kilométeres szakaszt már igénybe vehet a gépjárműforgalom.

A szintén megvalósulás előtt álló, Szolnokot elkerülő Abony–Törökszentmiklós huszonhét kilométeres szakasz tartalmaz majd egy Zagyva- és egy Tisza-hidat, valamint számos műtárgyat, illetve felüljárót. A Törökszentmiklós és Püspökladány közötti hatvanöt kilométeres szakasz nyomvonala is ismert már, és az is biztos, hogy hat csomópont, két komplex és két egyszerű pihenő épül ki majd itt.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×