eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: NIF Zrt.

Gyorsabban épül az út a határ magyar oldalán, mint az osztrákon

Az M85-ös gyorsforgalmi út hamarabb elér majd a határig Sopronnál, mint ahogyan elkészül a folytatása az osztrák oldalon.

Sopronnál javában zajlik a 2x2 sávos M85-ös gyorsforgalmi út építése. Az első szakasz, Győrtől Csornáig már tavaly elkészült, jelenleg a Csorna és a határ közti, 44 kilométer hosszú részen dolgoznak, és elvileg 2020-ban végeznek is vele.

Ehhez csatlakozik majd a határnál az A3-as autópálya, de ott még nyoma sincs az építkezésnek. Jelenleg még a lakossági hozzájárulás sincs meg. Ausztriában ennek hiánya le is állíthatja az útépítéseket, ráadásul a zajvédelmet is meg kell még tervezni - írja a nyugat.hu.

Éppen fordított a helyzet Rábafüzesnél, ahol az M8-as ausztriai folytatása lesz kész előbb. A magyar oldalon elvileg már épülnie kellene az M8-as gyorsforgalminak, a határhoz közel már látszik is a munka nyoma, de valószínű, hogy az osztrák oldalon hamarabb készen lesz az M8-as folytatása, az S7-es.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×