eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Budaörsi úton megkezdett vízvezeték-építési munkák miatt torlódik a forgalom a BAH-csomópont és a Petőfi Sándor laktanya közötti szakaszon 2015. június 24-én. A sávlezárással és sáveltolással járó építkezés befejezése szeptember 4-ére várható.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Bombák és budai útzár: még lehet közlekedni, de már nem sokáig

A BAH-csomópontnál egyelőre halad a forgalom, nem állt be a környék, de a tömegközlekedési járatokra már csak felszállni lehet - közölte az InfoRádió helyszíni tudósítója. A forgalmi térképek szerint az elkerülő utakon erős a forgalom, több helyen dugó van.

II. világháborús bombák hatástalanítása miatt a terület folyamatos lezárása és kiürítése kezdődött szerda reggel 8 órakor a BAH-csomópont környékén, annak mintegy 500 méteres körzetében - tudósított a helyszínről az InfoRádió munkatársa.

Mint elmondta, a környéken az előzetes figyelemfelhívás hatására a területzár előtt viszonylag jól lehetett közlekedni. Sok rendőr várta feladata megkezdését, ami egyrészt a forgalomirányítással, másrészt a területzár biztosításával, harmadrészt pedig a lakosság időszakos lakhelyelhagyásának előkészítésével függ össze.

Amíg ez utóbbi zajlik - becsöngetnek mindenkihez, utána zárják a területet, 2600 ott élőt érint az intézkedés -, autóval át lehet haladni a környéken, BKV-val pedig el lehet hagyni a területet, a zárást követően azonban már semmilyen jármű nem mehet be a területre. A tömegközlekedési járatok is elkerülik majd. A zárlat pontos helyéről és a közlekedési változásokról a pontos tudnivalókat itt foglaltuk össze.

Az autósok legfőképpen az M0-son vagy a Petőfi híd felé tudnak kerülni. A környék irodaházaiba is csaknem 5 ezer megy később munkába, a MOM Park bevásárlóközpont szerdán zárva tart - közölte az InfoRádió helyszíni tudósítója.

A területet várhatóan 10-11-től zárják le teljesen. Ennek feloldásáról április 10-én reggel 9 órától lehet érdeklődni a 06 30 269 7670-es telefonszámon.

Közlekedési helyzetkép - a környék és az elkerülő utak szerda reggel 8:30-kor:

Forrás: Google térkép
Forrás: Google térkép

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×