INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

bomba

bah-csomópont

közlekedés

területzár

A Budaörsi úton megkezdett vízvezeték-építési munkák miatt torlódik a forgalom a BAH-csomópont és a Petőfi Sándor laktanya közötti szakaszon 2015. június 24-én. A sávlezárással és sáveltolással járó építkezés befejezése szeptember 4-ére várható.

Bombák és budai útzár: még lehet közlekedni, de már nem sokáig

Infostart

A BAH-csomópontnál egyelőre halad a forgalom, nem állt be a környék, de a tömegközlekedési járatokra már csak felszállni lehet - közölte az InfoRádió helyszíni tudósítója. A forgalmi térképek szerint az elkerülő utakon erős a forgalom, több helyen dugó van.

II. világháborús bombák hatástalanítása miatt a terület folyamatos lezárása és kiürítése kezdődött szerda reggel 8 órakor a BAH-csomópont környékén, annak mintegy 500 méteres körzetében - tudósított a helyszínről az InfoRádió munkatársa.

Mint elmondta, a környéken az előzetes figyelemfelhívás hatására a területzár előtt viszonylag jól lehetett közlekedni. Sok rendőr várta feladata megkezdését, ami egyrészt a forgalomirányítással, másrészt a területzár biztosításával, harmadrészt pedig a lakosság időszakos lakhelyelhagyásának előkészítésével függ össze.

Amíg ez utóbbi zajlik - becsöngetnek mindenkihez, utána zárják a területet, 2600 ott élőt érint az intézkedés -, autóval át lehet haladni a környéken, BKV-val pedig el lehet hagyni a területet, a zárást követően azonban már semmilyen jármű nem mehet be a területre. A tömegközlekedési járatok is elkerülik majd. A zárlat pontos helyéről és a közlekedési változásokról a pontos tudnivalókat itt foglaltuk össze.

Az autósok legfőképpen az M0-son vagy a Petőfi híd felé tudnak kerülni. A környék irodaházaiba is csaknem 5 ezer megy később munkába, a MOM Park bevásárlóközpont szerdán zárva tart - közölte az InfoRádió helyszíni tudósítója.

A területet várhatóan 10-11-től zárják le teljesen. Ennek feloldásáról április 10-én reggel 9 órától lehet érdeklődni a 06 30 269 7670-es telefonszámon.

Közlekedési helyzetkép - a környék és az elkerülő utak szerda reggel 8:30-kor:

Forrás: Google térkép
Forrás: Google térkép

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018