INFORÁDIÓ
2022. január 21. péntek
Ágnes

m0-s autóút

esztergom

körgyűrű

közlekedés

közmeghallgatás

Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház (másik nevén az Esztergomi Bazilika) - Esztergom-Budapesti főegyházmegye székesegyháza - 1822 és 1869 között klasszicista stílusban épült épületének látképe a Mária Valéria hídról. A Szent István téren álló műemlék épület Magyarország legnagyobb egyházi épülete, mellette jobbra az Árpád-kori alapokon álló királyi vár látható. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Jön az M100-as autóút - itt vannak a részletek

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Esztergomban tartottak közmeghallgatást, bárki kérdezhetett az M100-as gyorsforgalmi útról.

A fórum első felében az M100-as autóút 11-es útig vezetéséről volt szó, majd áttértek a város és az M1-es autópálya jövőbeni kapcsolatára is - írja a Kemma.hu. Az M0-s autóút hiányzó szakaszával kapcsolatban most úgy néz ki, két, Esztergom felé tartó útszakasszal oldanák meg a fővárost elkerülő gyűrű régóta húzódó problémáját.

Az M100-as tervezett nyomvonala Fejér-, Pest- és Komárom-Esztergom megyében 19 települést érint. A 32,37 kilométeres nyomvonalról szóló előadásban többek között szó volt a környezeti és természetvédelmi vizsgálati szempontokról, vagyis a majdani gyorsforgalmi út által érintett védett természeti területek, tájképi értékek, vadvonulási útvonalak, vizek, lakott területek, levegőtisztaság, zaj elleni, régészeti lelőhelyek és hulladékgazdálkodás védelméről is.

Az előadás kitért az M100-as néven nevezett majdani út paramétereire is, mely szerint

a kétszer kétsávos, 3,5 méter forgalmi sávszélességű autópálya építésével a nyolc csomópont jön létre, köztük Únyon, Leányváron, Esztergom-Kertvárosban, Kesztölcnél és Perbálnál.

A gyorsforgalmi út létrehozása miatt építenek meg majd egyebek mellett 28 hidat és 3 alagutat is.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018