eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház (másik nevén az Esztergomi Bazilika) - Esztergom-Budapesti főegyházmegye székesegyháza - 1822 és 1869 között klasszicista stílusban épült épületének látképe a Mária Valéria hídról. A Szent István téren álló műemlék épület Magyarország legnagyobb egyházi épülete, mellette jobbra az Árpád-kori alapokon álló királyi vár látható. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Jön az M100-as autóút - itt vannak a részletek

Esztergomban tartottak közmeghallgatást, bárki kérdezhetett az M100-as gyorsforgalmi útról.

A fórum első felében az M100-as autóút 11-es útig vezetéséről volt szó, majd áttértek a város és az M1-es autópálya jövőbeni kapcsolatára is - írja a Kemma.hu. Az M0-s autóút hiányzó szakaszával kapcsolatban most úgy néz ki, két, Esztergom felé tartó útszakasszal oldanák meg a fővárost elkerülő gyűrű régóta húzódó problémáját.

Az M100-as tervezett nyomvonala Fejér-, Pest- és Komárom-Esztergom megyében 19 települést érint. A 32,37 kilométeres nyomvonalról szóló előadásban többek között szó volt a környezeti és természetvédelmi vizsgálati szempontokról, vagyis a majdani gyorsforgalmi út által érintett védett természeti területek, tájképi értékek, vadvonulási útvonalak, vizek, lakott területek, levegőtisztaság, zaj elleni, régészeti lelőhelyek és hulladékgazdálkodás védelméről is.

Az előadás kitért az M100-as néven nevezett majdani út paramétereire is, mely szerint

a kétszer kétsávos, 3,5 méter forgalmi sávszélességű autópálya építésével a nyolc csomópont jön létre, köztük Únyon, Leányváron, Esztergom-Kertvárosban, Kesztölcnél és Perbálnál.

A gyorsforgalmi út létrehozása miatt építenek meg majd egyebek mellett 28 hidat és 3 alagutat is.

Címlapról ajánljuk
Transzplantációs nagyhatalom lehetünk Európában

Transzplantációs nagyhatalom lehetünk Európában

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke szerint növelni kell a szervadományozási hajlandóságot Magyarországon. Berente Judit az InfoRádióban azt mondta: az élődonoros műtétek jól tervezhetők, és az érzelmi kötődés a transzplantáltaknak is fontos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 9. 19:47
×
×
×
×