eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A felújítás alatt álló V. kerületi Podmaniczky tér 2019. február 14-én. A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint a teret közösségi térré, „városi ligetté” alakítják át. A tér felújításával és megújításával párhuzamosan megszűnik a jelenlegi trolibusz-végállomás.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Új városi liget jön létre a Belvárosban

Hétfőtől jelentős változásokra kell számítani a Podmaniczky téren, ahonnan a trolibuszok átkerülnek a Bajcsy-Zsilinszky útra. A tér rekonstrukciója várhatóan nyár végén ér véget.

Hétfőn megszűnik a trolibusz-végállomás az Arany János utcai metróállomásnál lévő, felújítás előtt álló Podmaniczky téren – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK kiemelte, hogy a teret az V. kerületi Önkormányzat közösségi térré, egyfajta városi ligetté alakítja át a Fővárosi Önkormányzat támogatásával. Emiatt

február 18-án a 72-es és 73-as trolibusz végállomását áthelyezik, a járművekre a Bajcsy-Zsilinszky úton a Podmaniczky tértől a Nyugati pályaudvar felé vezető szakaszon a Toldi Mozival szemben lehet majd felszállni.

Az V. kerületi Önkormányzat január elején jelentette be, hogy a Vörösmarty térrel egyidőben teljesen felújítja a Podmaniczky teret is. A trolibusz-végállomás megszűnik, 82 új fát ültetnek majd, „faltól falig újul meg az egész tér” – tájékoztatott a Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. "A Belváros mindent megtesz, hogy egy 21. századi új belvárost kapjunk” – fogalmazott, hozzátéve: egy „újabb kis ékszerdoboz” jöhet létre a kerületben.

Siroki Attila, a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a gyalogos forgalom zavartalan lesz. A tervek szerint a két tér felújítása augusztus 31-ig befejeződik. Építési palánkkal és mobilkerítéssel kerítik körbe az épp munkálat alatt lévő területeket – tette hozzá.

Az V. kerületi Önkormányzat jelezte, hogy nő majd a gyalogosok által használt terület, a Bank utca és az Arany János utca egyirányúvá válik, ez lehetővé teszi a biztonságos kerékpáros közlekedést is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×