eur:
393.02
usd:
366.99
bux:
66821.6
2024. április 26. péntek Ervin

Nem készül el teljesen a 3-as metró márciusig - lapszemle

Tovább mélyül a hulladékkrízis a Népszava szerint. A Portfolio arról ír, változik-e a Mol és a Richter osztalékpolitikája annak hatására, hogy az állam a Corvinus Egyetem fenntartására létrehozott alapítvány részére 10-10 százalékos tulajdonrészt ad át a Mol-ban és a Richterben fennálló részesedéséből.

A Világgazdaság szerint nem készül el teljesen a 3-as metró márciusig. A Közlekedési Dolgozók Szakszervezete ugyanis hírlevélben figyelmeztet: bár vannak elmaradások, így előfordulhatnak csúszások, ezek nem feltétlenül zavarják az utasforgalmat: a problémás munkafolyamatok ugyanis a színfalak mögött is elvégezhetőek. A BKV Zrt. azt közölte: a kivitelező biztosította a céget a szerződés szerinti határidőre történő befejezésről.

A Magyar Nemzetnek számolt be Simicskó István a hazafias és honvédelmi oktatás kialakítására született tárcaközi bizottság munkájáról. A KDNP-s politikus bejelentette: Honvédelmi Sportközpontok hálózatát kívánják létrehozni Magyarországon, ahol az önvédelem és a lövészet gyakorlására is lehetőség lesz. A honvédelmi ismereteket pedig gimnáziumi tananyaggá és érettségi tantárggyá tenné a munkacsoport.

A Népszava szerint tovább mélyül a hulladékkrízis Magyarországon. A jövő nemzedékeket képviselő ombudsmanhelyettes, Bándi Gyula szerint mindeddig nem történt előrelépés a hulladékgazdálkodás terén, amely gyakran alapjogokat sért és veszélyezteti úgy a környezetvédelmeet, mint a lakossági szemétszállítás folytonosságát. A napilap kiemeli: a Zöld Híd területén a katasztrófavédelem üríti a kukákat és állja a költségeket.

A Portfolio szerint egyelőre nem módosul a Mol és a Richter osztalékpolitikája annak hatására, hogy az állam a Corvinus Egyetem fenntartására létrehozott alapítvány részére 10-10 százalékos tulajdonrészt ad át a Mol-ban és a Richterben fennálló részesedéséből. Az összesen 380 milliárd forint értékű tulajdonrészeket az alapítvány nem adhatja el, hozamával azonban szabadon gazdálkodhat.

A Világgazdaság arról számol be, hogy több mint 4 milliárd euró értékű magyarországi ingatlanfejlesztési projektet mutatnak be a szakma legrangosabb világkiállításán, a franciaországi MIPIM-en. A napilap megjegyzi: a magyar ingatlanpiac tavaly 1,7 milliárd eurós befektetési értékkel a legtermékenyebb három évét zárta.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy helyre állt a pénzügyi egyensúly a mátrai erőműben. A lappal Valaska József, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke közölte, hogy tavaly 795 millió forint adózás előtti eredményt realizált a vállalat. Hozzátette: A 800 milliót megközelítő pozitív adózás előtti eredményre annak fényében érdemes tekinteni, hogy az előző üzleti évet 9,1 milliárdos veszteséggel zárta a cég.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×